04. travanj 2018.

Hrvatske vode financirat će radove za vodocrpilište Sikirevci i sniziti naknade za travanj

Upravno vijeće Hrvatskih voda potvrdilo je ranije odluke o sniženju cijene naknade za korištenje vode u Slavonskom Brodu s 2,85 na 0,80 kuna za mjesec travanj, a Hrvatske vode će omogućiti i ulaganje od pet milijuna kuna za dogradnju vodocrpilišta Sikirevci, izjavio je u srijedu generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Očekuje se da će radovi na spajanju javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na vodocrpilište Sikirevci biti završeni za 15-tak dana.

>>>Slavonskobrodski Vodovod kazneno prijavljuje Ministarstvo zaštite okoliša

Svih pet milijuna kuna za nužne interventne radove snosit će Hrvatske vode te omogućiti priključenje i dopremu vode, rekao je Đuroković na konferenciji za novinare u Hrvatskim vodama.

- Sve činimo, od sutra počinje testiranje cjevovoda, nakon toga dezinfekcija, već je u tijeku ugradnja dodatnih crpki, tako da se nadamo da ćemo u roku od 15 dana moći osigurati dodatnu dopremu vode u Slavonski Brod, dodao je.

>>>Ćorić: Voda u Slavonskom Brodu i dalje nije za piće, filter je trebao biti promijenjen još 2010.

Na novinarski upit o odgovornosti za ekološki incident i zagađenje vode u Slavonskom Brodu kazao je da to treba prepustiti nadležnim institucijama i struci.

- Ono na što smo se fokusirali bilo je kako omogućiti opskrbu vodom, kao i nužne interventne dodatne dopreme s crpilišta Sikirevci, rekao je Đuroković.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić nije htio dodatno komentirati slučaj zagađanja vode u Slavonskom Brodu. Inače, istragu o ekološkom incidentu u Slavonskom Brodu provode i Policijska uprava brodsko-posavska i Državno odvjetništvo RH.