Aktualno
StoryEditor

Hrvatski dvojnici: Ante Todorić na radiju, Ivan Vrdoljak u Uskoku

11. Lipanj 2017.

U ponedjeljak, dok je Ante Ramljak dramatično smjenjivao Todoriće iz nadzornih odbora Agrokorovih kompanija, na radiju je najavljen nastup - Ante Todorića. No umjesto Ivičina sina javio se - šef Zagrebačkih cesta. U Hrvatskoj živi još 28 Ante Todorića. Ponekad se komedije zabune, eto, događaju i u stvarnosti. Posebno je problematično Marijama Horvat, kojih u Hrvatskoj ima najviše - čak 760, i Ivanima Horvatima, kojih je 750. U biznisu, vlasnik Tehnixa, kao i ravnatelj Effectusa imaju po 69 hrvatskih dvojnika - Đure Horvata. Političar Jozo Radoš u duvanjskom kraju ima dvjestotinjak imenjaka, od kojih se 30-ak susrelo prošlog ljeta. U Hrvatskoj živi i 21 Zoran Milanović. Jedan od njih novinar, zdušno je pisao protiv drugog, političara.

No tek prave priče mogu ispričati 18 Josipa Broza i 16 Ante Pavelića. Jednog su Josipa Broza čak pozvali na sud umjesto Titova istoimenog unuka. A akter komedije zabune bio je i Ivan Vrdoljak, današnji (nepo)kolebljivi oporbenjak, kojeg je Uskok potkraj 2015. telefonom pozvao na obavijesni razgovor. Odmah se odazvao (tko zna što si je mogao misliti), a tek u sjedištu Uskoka u Gajevoj netko je shvatio da su pozvali krivog Ivana Vrdoljaka - ministra umjesto nogometaša kojeg su tražili zbog iskaza u istrazi u slučaju Mamić, odnosno izvlačenju love iz Dinama.

Kad smo već kod sporta, SDP-ov kandidat Mišo Miše Krstičević u pravom srazu dviju nogometnih dinastija pobijedio je u Pločama svog nekadašnjeg suigrača iz pločanskog Jadrana, HDZ-ova gradonačelnika u dva mandata Krešimira Vejića. I oba ‘jadranaša’ imaju poznatije nogometaše u obitelji koji su igrali u Hajduku – Mišin otac, također Mišo, bio je i trener, a Krešimirov mlađi brat Hrvoje Vejić preko Hajduka je dogurao i do reprezentacije. I sve to ovaj kroničar piše bez straha od zabune jer je jedini svog imena i prezimena u Hrvatskoj. A i šire.

25. travanj 2024 07:57