Aktualno
StoryEditor

Hrvatski robotski startup dobio ‘investicijsku injekciju‘ od gotovo 5 milijuna kuna

24. Srpanj 2018.

Prošlo je svega mjesec dana otkako smo pisali o startupu Gideon Brothers koji je tada dobio prestižnu nagradu AI Rising Stars Founders Factoryja na 12. Founders forumu u Londonu pobijedivši konkurenciju koja je brojala 150 startupova iz 36 zemalja. A danas već objavljujemo kako je taj hrvatski startup specijaliziran za robotiku i AI primio investiciju od gotovo pet milijuna kuna (765 tisuća dolara). Investicijski ciklus zaokružio je Taavet Hinrikus, suosnivač TransferWisea.

- Gideon Brothers ima ubojit ‘deep‘ tehnološki tim, najbolji talenti istočno odavde (pa, prije no što dođemo do Kine), rekao je tridesetsedmogodišnji Estonijac Hinrikus.

U objavi koju su postavili na svom Facebook profilu, saznajemo da su osnivači Matija Kopić i Milan Račić popričali s novinarom Tech Cruncha.

- Razvili smo tehnologiju koju nazivamo ‘robotskim mozgom. Vjerujemo da će se roboti budućnosti oslanjati na isti tip vida na koji se oslanja i čovjek, što je zapravo stereo vid. Uz stereo vid razvili smo i ‘dubinsko učenje‘ kako bi našim robotima podarili nov način percepiranja okoline, izjavio je CEO Kopić, a CGO Račić citirao je istraživanje DHL-a kako bi objasnio da se Gideonovo rješenje može primijeniti na velike deficite kadrova u industrijskoj logistici, doznaje se djelić razgovora za Tech Crunch.

15. travanj 2024 12:02