09. lipanj 2018.

Hrvatski Telekom: Biznis sa strujom prodan RWE-u

Hrvatski Telekom (HT), na čijem je čelu Davor Tomašković, prodao je poslovanje električnom energijom tvrtki RWE Hrvatska.

>>>HT odbacio navode o nepravilnostima u poslovanju i oštećivanju kompanije

Preciznije, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj HT potpisao je ugovor s hrvatskom podružnicom RWE grupe, kojom upravljaju Karl Kraus i Ralf Blomberg, te tako pokrenuo prodaju segmenta poslovanja električnom energijom RWE-u Hrvatskoj.

– Ta transakcija ne utječe na način i cijenu pružanja usluge električne energije HT-ovim korisnicima, a ni na cijenu i pružanje ugovorenih telekomunikacijskih usluga, priopćili su iz Hrvatskog Telekoma i naglasili da je transakcija prijenosa podložna regulatornim odobrenjima te da će se završiti tek nakon što se dobiju sva potrebna odobrenja.

>>>HT-ova mreža za internet stvari komercijalno dostupna početkom svibnja

U RWE-u Hrvatskoj rekli su također da do završetka transakcije ne mogu iznositi detalje, ali otkrili su ipak da je riječ o ukupno 26 tisuća kupaca električne energije, odnosno 21 tisuću kućanstava i pet tisuća poslovnih kupaca.

Dodali su i da sada čekaju odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da koncentracija tržišnih udjela RWE-a i HT-a ne bi utjecala negativno na tržište električne energije u Republici Hrvatskoj.

>>>Dobit RWE-a znatno manja u prva tri mjeseca

Kad je riječ o HT-ovih 55 električnih punionica i otvaranju novih, u RWE-u su naglasili da nemaju veze s tim.