Korona i biznis
27. studeni 2018.

Hrvatski Telekom kupio evotv

Hrvatski Telekom (HT) kupio je evotv. Kako je objavljeno na Zagrebačkoj burzi, potpisan je ugovor između Hrvatske pošte (HP) i HT-a o akviziciji tvrtke HP Produkcija.

Zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima, a očekuje se do kraja 2018. godine.

- Sukladno strategiji Pošta2022., Hrvatska pošta orijentirana je na unapređenje temeljnog poslovanja što zahtjeva značajna financijska ulaganja. S obzirom da evotv usluga nije dio temeljnog poslovanja Hrvatske pošte, a zahtjeva značajne investicije kako bi mogla ravnopravno sudjelovati na izrazito konkurentnom tržištu, donijeli smo odluku o prodaji evotv poslovanja i tvrtke kćeri HP Produkcije - rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

Evotv je jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evotv posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94 posto kućanstava u Hrvatskoj

- Hrvatski Telekom bi zaključenjem akvizicije evotv-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširio paletu svojih usluga. Zahvaljujući načinu funkcioniranja i dostupnosti evotv usluge, našim korisnicima omogućit ćemo kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske. A korisnicima evotv-a HT će u budućnosti ponuditi i gledanje najboljeg televizijskog programa - rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.