Aktualno
StoryEditor

Hrvojka Kutle: Ako zaposleniku i klijentu ne damo razlog da ostanu, drugi će im dati razlog da odu

05. Prosinac 2018.

Drugu godinu za redom održava se konferencija HR Employee Engagement & Retnetion: Privuci i zadrži u organizaciji poslovnog tjednika Lider i Udruge U4HR (Udruga za upravljanje, umrežavanje, učenje i unapređivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj).

- U posljednje dvije do tri godine stvari su se promijenile što se tiče HR odjela koji su do tada smatrani kadrovskim službama. Danas, zbog nedostatka radne snage, HR odjeli su dobili na važnosti. Najveći ekonomski i demografski problem je danas iseljavanje i nedostatak radnika i to je izazov s kojim se moramo boriti - rekao je u uvodu Miodrag Šajatović.

Danas svakodnevno više od 180 hrvatskih građana odlazi trbuhom za kruhom u druge zemlje Europske unije (i šire), ostavljajući katkad i dobro plaćena radna mjesta u domovini. Upravo zbog toga je najveći izazov organizacijama u Hrvatskoj kako te ljude privući i zadržati.

>>> Njemačka poduzeća traže 1,24 milijun radnika

- Ako našim zaposlenicima i klijentima ne damo razlog da ostanu, netko drugi će im dati razlog da odu – poručila je okupljenima Hrvojka Kutle, predsjednica udruge U4HR.

Cilj konferencije je ponuditi niz rješenja na pitanja poput: Kako i koliko direktori i vlasnici mogu utjecati na smanjivanje stope odlazaka naših ljudi? Što mogu učiniti kako bi im ostanak u Hrvatskoj bio privlačan? Kakvu kulturu u organizacijama moramo poticati da bismo riješili taj problem i kako? Što neke organizacije već čine i s kakvim rezultatima? Što kao društvo moramo mijenjati i kako?

19. travanj 2024 10:16