Aktualno
StoryEditor

HT jedini poslao ponudu za projekt Digitalnog poštara HP-a

22. Studeni 2017.

Hrvatski telekom jedini je poslao ponudu na javni natječaj Hrvatske pošte za projekt Digitalni poštar u sklopu kojega nabavljaju 2.500 smartphone uređaja, 2.200 bežičnih bluetooth pisača i pripadajući software, vidljivo je iz zapisnika o javnom otvaranju ponuda na Elektroničkom oglasniku javne nabave RH.

Ponuda HT-a vrijedna je 7,8 milijuna kuna bez PDV-a, koliko su i planirali investirati u Hrvatskoj pošti.

Iz Hrvatske pošte se doznaje da je zaprimila jednu ponudu u postupku javne nabave za taj projekt, a odluku o njoj donijet će u roku od 90 dana od otvaranja ponude, nakon tajnog postupka njezina pregleda i ocjene.

>>>Hrvatski telekom predstavio plan svoje transformacije

"Postupak javne nabave počeo je 13. listopada slanjem poziva na nadmetanje u Elektronički oglasnik javne nabave te objavom u Službenom listu EU, a rok za otvaranje istekao je 20. studenog ove godine i stigla je jedna ponuda", kažu iz Pošte ne otkrivajući tko je dostavio ponudu, uz napomenu da je "postupak pregleda i ocjene ponuda u tijeku i tajan je do donošenja odluke".

Projekt modernizacije

Digitalni poštar je projekt modernizacije i ubrzanja procesa fizičke dostave na terenu, a zadnjih par mjeseci u tijeku je njegov pilot projekt na području dostave Varaždina.

>>>HP nabavlja 2500 pametnih telefona za digitalne poštare

"Poštari na mobilnim uređajima imaju podatke o pošiljkama, koje su do sada nosili u papirnatim formama, a korisnik može pošiljku preuzeti i elektronički potpisom potvrditi, što daje bržu povratnu informaciju kroz sustav pošiljatelju te pruža mogućnost za trenutno izdavanje računa za korištenje nekih usluga na terenu, primjerice plaćanja poštarine i slično", objašnjavaju iz Pošte, poručujući da svjetski poštanski operatori već koriste takve sustave. Napominju da je "doista bilo vrijeme da ga i mi uvedemo".

Otkrivaju i da je plan da iduće godine svi poštari Hrvatske pošte imaju te uređaje, što je dio i njihove Strategije Pošta2022., pri čemu ističu da su "izuzetno ponosni na taj projekt, čiji projektni tim čine stručnjaci iz Pošte i sve su faze interno uspješno odrađene".

19. travanj 2024 09:55