Aktualno
StoryEditor

FOTO: HTC Vive uređaji koji brišu granicu između mašte i stvarnosti dostupni u Hrvatskoj

22. Svibanj 2019.

Od danas je u Hrvatskoj moguće kupiti HTC Vive uređaje kojima se ulazi u virtualnu stvarnost, svijet saglediv kroz 360 stupnjeva. U ime tvrtke HTC Vive, svjetskog lidera u kreiranju virtualne realnosti (VR), na iznimno dobro posjećenoj tiskovnoj konferenciji održanoj u Grif baru u Zagrebu, predstavili su ih Petra Razić, direktorica Prodaje za centralnu i istočnu Europu, i Marko Savković, direktor Proizvoda za centralnu i istočnu Europu.

- Vive je dosad odlično prihvaćen kod potrošača i medija u svijetu te vjerujem da će ispuniti i visoke kriterije hrvatskih korisnika i developera – izjavila je Razić te istaknula da se radi o uređajima po cijeni od 4.999 kuna za model HTC Vive, dok Vive Pro stoji 11.499 kuna, a može ih se kupiti u Linksu i Hangar 18, partnerima HTC Vive.

Savković je govorio o razvoju i tehnološkim karakteristikama HTC Vive uređaja, te predstavio posljednju verziju Vive Pro, cjelovitog premium rješenja za VR profesionalce. Vive uređaje moguće je koristiti zajedno s korektivnim naočalama, bazne stanice pokrivaju 360 stupnjeva korištenog prostora i mogu se postaviti na bilo kojoj površini. Koristeći tehnologiju putem slušalica i bežičnih kontrolera, može se prirodno kretati, istraživati i ući u interakciju s VR doživljajima, aplikacijama i igrama koje ukidaju granicu između mašte i stvarnosti.

28. travanj 2024 17:18