20. studeni 2017.

HTZ natječajem traži međunarodnu PR agenciju

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je javni poziv za odabir međunarodne PR agencije za izradu i implementaciju PR strategije te provođenje međunarodnih PR odnosno aktivnosti odnosa s medijima, online komunikacije i PR projekata za HTZ u 2018., na koji se zainteresirani mogu javiti do 30. studenoga.

>>>Croatia Feeds – prva hrvatska kampanja kao Google ‘case study’

Javni poziv HTZ je objavio potkraj prošlog tjedna na svojim web stranicama, a traži specijaliziranu agenciju za izradu međunarodne PR strategije, te dizajn i implementaciju PR strategije za 2018. s mogućnošću produljenja suradnje na 2019. unutar jedne ili više kategorija, poput odnosa s medijima (i s naglaskom na pojedinačna tržišta), društvenih medija i digitalne komunikacije te PR događaja i posebnih projekata. Agencije se mogu prijaviti za jednu, dvije ili sve navedene kategorije.

Ciljevi

Uz suradnju s takvom agencijom, HTZ želi, kako se navodi u natječaju, povećati snagu hrvatskog brenda, dolaske turista u pred i posezoni te dnevnu potrošnju, kao i dodatno promovirati ključne turističke proizvode (od sunca i mora, nautike i zdravstvenog turizma, do kulture, kongresnog segmenta, cikloturizma, eno gastronomije, ruralnog i drugih oblika turizma, što je u skladu i sa Strateškim marketinškim planom hrvatskog turizma te Strategijom razvoja turizma RH do 2020.

Tu su važne i ciljane geozone (ne cijele zemlje), koje će HTZ dostaviti isključivo ponuditeljima u drugoj fazi postupka odabira, s obzirom da natječaj ima tzv. predkvalifikacijsku fazu te da zainteresirane globalne PR agencije do 30. studenoga trebaju dostaviti prijavu/potvrdu za sudjelovanje, što može biti i zajednica ponuditelja.

>>>Promo video HTZ-a proglašen najboljim nacionalnim turističkim filmom

Potom slijedi pregovaračka faza s odabranim ponuditeljima i njihovo dostavljanje ponuda po kategorijama do 22. prosinca ove godine, nakon čega slijede prezentacije ponude i odabir ili neodabir.

HTZ je u povodu i nakon lansiranja slogana i kampanja ‘Croatia, full of life‘ već surađivala s međunarodnom PR agencijom Grayling, te s njih još nekoliko za pojedina tržišta.