Aktualno
StoryEditor

Humanitarnom akcijom Konzuma i dobavljača prikupljeno 312 tisuća kuna za pučke kuhinje

19. Prosinac 2017.

U velikoj humanitarnoj akciji, koju je Konzum pokrenuo u suradnji s 21 domaćim dobavljačem, prikupljeno je 312.064 kune za pučke kuhinje Caritasa i Hrvatskog Crvenog Križa diljem Hrvatske, priopćeno je u utorak iz Konzuma.

Akcija je trajala od 23. studenog do 17. prosinca, a u tom se razdoblju izdvajalo 20 lipa po proizvodu od prodaje oko 150 odabranih i na policama posebno označenih proizvoda poduzeća partnera.

>>> Konzum i domaći dobavljači pomažu pučkim kuhinjama

U akciju su bile uključene kompanije Adria Snack Company, Atlantic Grupa, Dukat, Fairtrade, Franck, Jamnica, Kandit, Koestlin, Kraš, Ledo, Meggle Hrvatska, Mlinar, Perutnina Ptuj-Pipo, PIK Vrbovec, Podravka, Saponia, Sardina, Vindija, Zagrebačka pivovara, Zagrebačke pekarne Klara i Zvijezda.

Prikupljeni iznos ravnomjerno je raspoređen Hrvatskom Caritasu i Hrvatskom Crvenom križu, a bit će iskorišten za osiguravanje dodatnih obroka za korisnike 28 pučkih kuhinja smještenih u 22 grada na području cijele Hrvatske. U njima se svakodnevno podijeli više od 4.600 obroka socijalno ugroženim osobama svih dobnih skupina – samcima, obiteljima i beskućnicima, kaže se u priopćenju.

26. travanj 2024 09:40