Aktualno
StoryEditor

HUP i EBRD organiziraju konferenciju ‘Uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada‘

12. Travanj 2018.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organiziraju konferenciju na temu poticanja poslodavaca na uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada koja će biti održana 17. travnja 2018. s početkom u 9:00h u HUP-u. Cilj konferencije „Uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada“ jest podizanje svijesti i informiranje poslodavaca o mogućnostima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom.

>>>43,5 milijuna kuna poticaja za zapošljavanje osoba s invaliditetom

U izlaganjima će se govoriti o značaju uključenosti osoba s invaliditetom na tržištu rada kao i o zakonskom okviru, poticajima pri zapošljavanju i dodanoj vrijednosti u poslovanju.

U okviru programa bit će predstavljena dobrovoljna inicijativa zaposlenika zagrebačkog ureda EBRD-a s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju specijalizirane informatičke i telekomunikacijske opreme namijenjene slijepim i slabovidnim osobama kao i upoznavanje s djelovanjem Udruge slijepih Grada Zagreb - neprofitne udruge koja okuplja i brine o slijepim i slabovidnim osobama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

>>>Slonjšak: Osobe s invaliditetom obrazuje se za poslove koji su nepotrebni tržištu rada

Udruga je u sklopu svog djelovanja, a s ciljem što bolje i veće integracije slijepih i slabovidnih osoba u društvo i tržište rada, osnovala društvenu kompaniju Sfera Visia koja proizvodi i prodaje sapune pod imenom "Sapuni s točkicama" te predstavlja izniman primjer ekonomske uključenosti osoba s invaliditetom.

 

18. travanj 2024 13:56