Aktualno
StoryEditor

I zato Steve Jobs nikad nije imao registraciju na mercedesu

03. Rujan 2017.

Osim svoje crne dolčevite, New Balance tenisica i plavih traperica, Steve Jobs bio je poznat i po svom srebrnom Mercedes SL55 AMG. Ono što je možda najzanimljivije u vezi s Jobsom automobilom činjenica je da nikad nije imao registarsku tablicu, prenosi Cult of Mac.

>>>U novom poslovnom naselju Apple sagradio kazalište koje nosi ime Stevea Jobsa

Jobsov Mercedes je snimljen mnogo puta tijekom posljednjih nekoliko godina, ali uvijek bez registracije. Kako mu je to pošlo za rukom? Je li plaćao novčanu kaznu pri svakom susretu s policijom? Je li dobio posebnu dozvolu? Ili je samo imao sreće?

Steve Jobs ili netko njemu blizak pronašao je rupu u kalifornijskom prometnom zakonu. Svatko s novim automobilom ima šest mjeseci da stavi registarsku tablicu na vozilo.

Tako je Jobs sklopio ugovor s leasing društvom prema kojemu je mijenjao automobil svakih šest mjeseci zamjenjujući jedan srebrni Mercedes SL55 AMG za identični drugi. Ponavljanjem te radnje Jobs ni u jednom trenutku nije bio u automobilu starijem od šest mjeseci. Stoga nije bilo zakonskih zahtjeva za postavljanje registarske pločice.

Može se pretpostaviti i da je leasing tvrtka bila sretna - imali su izdašnu ponudu luksuznih automobila za prodaju kojima je prethodni vozač bio Steve Jobs.

20. travanj 2024 02:41