Aktualno
StoryEditor

IBM u drugom kvartalu zabilježio rast prihoda od 3 posto na 20 milijardi dolara

20. Srpanj 2018.

International Business Machines (IBM) u drugom je tromjesečju zabilježio rast ukupnih prihoda od gotovo 4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 20 milijardi dolara, dok je čista dobit porasla za 3 posto, na 2,4 milijarde dolara.

Tijekom vodstva glavne izvršne direktorice Ginni Rometty, IBM se usredotočio na niz novih tehnologija, koje uključuju umjetnu inteligenciju, poslovanje u računalnom oblaku te cybersecurity, čime su pokušali nadoknaditi slabo poslovanje u hardverskom i softverskom sektoru.

>>>IBM nakon 6 godina pada lani poslovao s dobitkom

Novija poslovanja, proširena po njihovim raznim odjelima, grupirana su u ono što tvrtka naziva „strateškim imperativima“. Prihodi od tih poslovanja u drugom tromjesečju porasli su 15 posto, na 10.1 milijardu dolara, što čini više od polovice ukupnih prihoda tvrtke.

Rast ukupnih prihoda od gotovo 4 posto veći je nego što su analitičari u anketi Reutersa očekivali, pa je u četvrtak cijena dionice IBM-a na Wall Streetu porasla više od tri posto.  Prihodi tvrtke rastu neprestano u posljednja tri kvartala, nakon što su bili u padu šest godina.

19. travanj 2024 15:15