Aktualno
StoryEditor

‘Igra prijestolja‘ dobiva prequel, poznata su i imena prvih glumaca

03. Studeni 2018.

Megapopularna ‘Igra prijestolja‘ uskoro će dobiti svoj prequel, odnosno seriju u kojoj se priča Georgea R.R. Martina vraća na sam početak.

Independent javlja kako su producenti angažirali i prve glumce pa će tako glavnu mušku ulogu tumačiti mladi britanski glumac Josh Whitehouse, zvijezda serije ‘Poldark‘, a potvrđeno je kako ćemo u ‘Dugoj noći‘ gledati i Naomi Watts, Australku nominiranu za Oscara u filmovima ‘21 gram‘ i ‘The Impossible‘.

>>>HBO: Posljednja sezone Igre prijestolja očekuje se u 2019.

Whitehouse će prije početka snimanja glumiti u dva prilično jaka filma, ‘The Happy Worker‘ kultnog redatelja Davida Lyncha te mjuziklu ‘Valley Girl‘, baziranom na istoimenoj komediji iz ranih osamdesetih koja je proslavila Nicolasa Cagea.

Radnja serije zbivat će se nekoliko tisuća godina prije one u originalu, dok scenarij, pod Martinovom supervizijom, adaptira Jane Goldman, poznata po radu na superherojskom spektaklu ‘X-Men: World Class‘.

>>>Igra prijestolja predvodi nominacijama za nagrade Emmy

Snimanje ‘Duge noći‘ trebalo bi krenuti u drugoj polovici iduće godine, a u međuvremenu, točnije 21. travnja, na male ekrane stiže i posljednja, osma sezona ‘Igre prijestolja‘. Prikazivanje prequela, pak, trebalo bi krenuti 2020. godine, pri čemu vrijedi spomenuti kako je u pitanju tek jedan od čak pet spin-off projekata proizašlih iz ‘Game Of Thrones‘.

Što se glumaca tiče, Martin je putem Twittera otkrio da su audicije u tijeku, dok se sve ostalo, od zapleta do samih likova, drži u tajnosti.

19. travanj 2024 20:26