Aktualno
StoryEditor

Ikea kupuje TaskRabbit, web platformu za naručivanje kućnih popravaka i sitnih usluga

30. Rujan 2017.

 

Švedski lanac trgovina namještajem Ikea izvijestio je o postignutom sporazumu o kupnji inovativne tvrtke TaskRabbit čija online platforma omogućuje naručivanje široke palete kućanskih popravaka i usluga.

TaskRabbit je proizveo online platformu na kojoj se nudi široka paleta kućnih popravaka i sitnih kućanskih i ostalih usluga, od vodoinstalaterskih radova, sastavljanja namještaja, podizanja namirnica u trgovinama i čekanja u redu ispred trgovina.

>>>Novi Ikein tiskani katalog otkriva navike Hrvata

Od osnutka prije devet godina ta startup kompanija sa sjedištem u San Franciscu raširila je poslovanje na 40 gradova diljem Sjedinjenih Država i London, prema podacima TaskRabbita.

"Preko naše jedinstvene online platforme TaskRabitt čini život boljim za potrošače i pružatelje usluga", kazala je izvršna direktorica Stacey Brown-Philpot.

U TaskRabbitu očekuju da će povezivanje s IKEA grupom rezultirati proširenjem palete ponuđenih usluga i većim mogućnostima za povećanje zarade onima koji ih obavljaju.

>>>‘Igra kostimografa’: Krzneni kaputi Noćne straže zapravo su tepisi iz IKEA-e

Financijski detalji sporazuma nisu objavljeni. TaskRabbit će po navodima švedske kompanije nastaviti poslovati kao samostalna kompanija sa sjedištem u Nizozemskoj.

Prošle godine Ikea je uspješno testirala naručivanje usluga sastavljanja novog namještaja putem TaskRabbitove online platforme.

>>>Orijentirana na obalu IKEA otvorila dostavni centar u Rijeci

"U maloprodajnom okruženju koje se brzo mijenja kontinuirano stremimo razvoju novih i poboljšanih proizvoda i usluga kako bismo malo olakšali živote našim klijentima. Ulazak u online ekonomiju dijeljenja omogućava nam da to podupremo", kazao je izvršni direktor Jesper Brodin u zajedničkom priopćenju.

Ikea će omogućiti pristup uslugama putem TaskRabbita nakon dovršetka akvizicije.

23. travanj 2024 23:39