Aktualno
StoryEditor

IKEA razmišlja o otvaranju vlastitih restorana izvan prodajnih centara

02. Svibanj 2017.

U Švedskoj 36% posjetitelja Ikeinih centara dolazi u njih kako bi jelo, pokazuje istraživanje koje je provela ta kompanija, u kojoj razmišljaju o razvoju ugostiteljskog biznisa izvan prodajnih centara. U Švedskoj prihodi od prodaje hrane sudjeluju sa 7% u ukupnim prihodima Ikeinih centara što se može činiti skromnim, no radi se zapravo o milijardu kruna (oko 112 milijuna dolara) godišnje, a prema prognozama taj će iznos u budućnosti rasti.

>>>Ikea kupuje vjetropark u Kanadi s 55 turbina

Godišnje se u 389 Ikeinih centara u 48 zemalja proda 650 milijuna porcija razne hrane. Zato u kompaniji razmišljaju o neovisnoj ugostiteljskoj diviziji odnosno otvaranju restorana koji nisu u sklopu prodajnih centara. Ikeine mesne okruglice najpopularnije su jelo u njezinim prodajnim centrima diljem svijeta.

Direktor američkog ogranka IKEA Fooda Gerd Dewald u intervjuu TV kanalu SVT izjavio je da je to popularno jelo "najbolji prodavač kauča". Po njegovom mišljenju, sit kupac bolje je raspoložen i brže donosi odluke.

>>>Ikea napravila inovativno rješenje za vrt u zatvorenom u obliku kugle

Kako IKEA posluje u mnogim zemljama svijeta, meniji u restoranima razrađuju se u skladu s mjesnim ukusima. Tradicionalna švedska jela u Skandinaviji čine otprilike polovinu ponude hrane u Ikeinim centrima.

20. travanj 2024 07:43