Aktualno
StoryEditor

Ikea uvodi mogućnost uzimanja uredskog namještaja na leasing

04. Veljača 2019.

Da inovacija nikad ne spava u najvećem lancu namještaja na svijetu pokazuje i najnovija, revolucionarna ideja. Švedski gigant počet će s pilot-projektom iznajmljivanja namještaja u Švicarskoj još ovaj mjesec, što znači da će štedljivi Švicarci prvi moći određene tipove namještaja uzeti na leasing i po isteku ugovorenog perioda uredno ga vratiti Ikei. Naglasak će u početku biti na uredskom namještaju, ali u kasnijim fazama na leasing bi mogle postati dostupne i cijele kuhinje.

‘Radit ćemo s partnerima na mogućnosti stvarnog unajmljivanja namještaja. Kada leasing period završi, vratite ga natrag i možda uzet u najam nešto drugo‘, pojasnio je Financial Timesu Torbjorn Loof, direktor Inter Ikee u čijem je vlasništvu brend Ikea. Kompanija će, naravno, vraćeni namještaj reparirati i prodati ga, čime će se produljiti životni vijek proizvoda i pridonijeti uspostavi kružne ekonomije i smanjenja klimatskog otiska za 15 posto do 2030.

Valjda slijedom mudrosti da je pretplata jedan od najboljih polovnih modela, Šveđani se ovim potezom nadaju taj koncept implementirati u svoje poslovanje, premda ovo nije jedina mjera za unaprjeđivanje poslovanja. Ikea se pokušava reinovirati, pa tako u posljednje vrijeme otvara manje i pop-up  trgovine u gradskim središtima i poboljšava ukupno potrošačko iskustvo kao što su kupovina preko interneta i dostava.

20. travanj 2024 01:35