Aktualno
StoryEditor

IMR donosi znanstveno-stručnu raspravu o budućnosti razvojnih politika EU

17. Svibanj 2018.

Međunarodna znanstvena konferencija Interdisciplinary Management Research XIV ‘Budućnost razvojnih politika EU i gospodarska diplomacija – izazovi za RH‘ održava se četrnaestu godinu zaredom kao rezultat suradnje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ekonomskog fakulteta u Osijeku – Poslijediplomskih studija Management i Pforzheim University, Business School, kao organizatora te suorganizatora Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Konferencija se od održava od 18 do 20. svibnja u Opatiji uz pokroviteljstvo Predsjednice RH, Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

>>>MVEP i MINGO: Tihi rat za gospodarsku diplomaciju

Ono što konferenciju, izuzev ovako značajne tradicije i opstojnosti, čini posebnom jest kontinuirani poticaj mladim znanstvenicima (doktorandima) koji, uz mentoriranje, imaju priliku predstaviti rezultate svog znanstveno-istraživačkog rada, a što im omogućava daljnji razvoj u znanstveno-istraživačkom procesu. U sklopu ove konferencije, svake godine organizira se dodatan program u obliku znanstveno-stručne tematske rasprave koja je usmjerena prema aktualnim temama, a u suradnji s akademskom i poslovnom zajednicom te institucijama javnog sektora.

Ove godine fokus je na budućnosti razvojnih politika Europske unije. Druga tema od interesa konferencije je važnost gospodarske diplomacije za budući razvoj Republike Hrvatske. Obje teme usmjerene su prema gospodarskim i političkim dionicima koji su nositelji tih politika i procesa, odnosno izravni ili neizravni ‘korisnici‘. Više o konferenciji može se pogledati na službenoj web stranici .

>>>Pauk i Geblewicz: Kohezijski fondovi moraju prepoznavati specifičnosti regija

Neki od sudionika konferencije su Gordana Deranja, Vesna Šakre Ožbolt,  Ivana Maletić,  Gabrijela Žalac,  Luka Burilović,  Ljubo Jurčić,  Željko Lovrinčević,  Mladen Vedriš,  Miodrag Šajatović, Dragan Kovačević i Ivan Miloloža.

25. travanj 2024 08:29