Aktualno
StoryEditor

IN2 grupa uvodi IT sustav u veliku privatnu bolnicu u bogatom Abu Dhabiju

22. Srpanj 2017.

Hrvatska IN2 grupa dobila je na javnom natječaju projekt razvoja informacijskog sustava za okoliš Okolje 1.1. u Sloveniji, vrijedan gotovo milijun eura. Tvrtka na čijem je čelu Ante Mandić razvijat će ga sa sestrinskim tvrtkama Igeom i IN2 Koperom, a kao podizvođač bit će angažirana i slovenski IPMIT. Naručitelj je projekta koji će trajati 12 mjeseci Agencija Republike Slovenije za okoliš (ARSO).

>>> IN2 grupa prodala tvrtku indijskoj korporaciji

Tim projektom, rekla je za Lider Tanja Pušelj Ostroški, članica Uprave IN2, želi se razviti i uspostaviti nacionalni informacijski sustav koji će omogućiti učinkovitije izdavanje okolišnih dozvola, prikupljanje i objavu podataka o okolišu te ih prikazati u prostoru.

− Novi sustav bit će povezan s temeljnim Registrom zaštite okoliša i drugim evidencijama kako bi se osigurala dosljednost i ažurnost podataka kojima upravlja Agencija na razini države. Da bi se osigurale veća kvaliteta i javna dostupnost podataka o okolišu, sustav će osigurati integralnu sliku stanja okoliša ujedinjenjem raznih podataka iz postojećih sastavnica informacijskog sustava zaštite okoliša poput Atlasa okoliša − rekla je Pušelj Ostroški.

Osim tog projekta IN2 je dobio posao u Dar Al Shifaa Hospitalu u Abu Dhabiju, jednoj od najvećih privatnih medicinskih institucija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

>>> IN2 grupa preuzela tvrtku Pardus

− Za tu ćemo ustanovu osmisliti bolnički informacijski sustav Green Cube i laboratorijski sustav BioNET LIS, i to u suradnji sa španjolskom tvrtkom TICH Consulting. U istome partnerskome modelu s istim predmetom isporuke ulazimo u završnu fazu pregovora i s L‘Hôpital Français de Hanoi u Vijetnamu, vjerujemo u pozitivan ishod − naglasila je Pušelj Ostroški.

In2 grupa jedna je od IT tvrtki koje se u radu koriste tehnologijom otvorenoga koda koji je, kažu u tvrtki, prilično popularan među IT-ovcima i pomaže privući kvalitetan kadar. U državnim institucijama diljem svijeta često se primjenjuju rješenja utemeljena na tehnologiji i softveru otvorenoga koda, a u Hrvatskoj ima itekoliko mjesta za napredak.

− Mnogi natječaji i danas sadržavaju odrednice koje direktno ili indirektno favoriziraju pojedina vlasnička softverska rješenja, odnosno isključuju mogućnost upotrebe softvera otvorenoga koda, što je, zasigurno, posljedica pogrešna poimanja takva softvera kao inferiornog. Usprkos tome možemo reći da se danas gotovo svako softversko rješenje koje IN2 isporuči korisnicima u javnom sektoru bar djelomice temelji na softveru otvorenoga koda − zaključuju u IN2.

24. travanj 2024 02:14