• Pratite nas na:
21. ožujak 2019.

IN2 pobijedio JGL, A1, Končar, Perpetuum Mobile, Styriju i Croatia osiguranje

U Zagrebu završilo se dvodnevno Natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, tzv. Case Study Competition (CSC) u organizaciji hrvatskog Alumni kluba IEDC-Poslovne škole Bled. Nakon finalnih prezentacija timova svih sedam tvrtki: JGL, IN2, Perpetuum Mobile, A1, Končar, Styria i Croatia Osiguranje, vođa natjecanja prof. Jim Ellert, proglasio je, da je tim IN2 najbolje riješio zadani poslovni izazov. Prof. Ellert, profesor na IEDC-Poslovnoj školi Bled i bivši dekan IMD Lausanne u Švicarskoj, ovom prilikom predavao je hrvatskim menadžerima na temu "Lekcije uspješnih ulagača na burzi".

U skladu s misijom razvijanja poslovnog razmišljanja, suočavanja mladih managera s aktualnim izazovima u tvrtkama i poticanja timskog rada, IEDC-Poslovna škola Bled već tradicionalno organizira međunarodno natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva.

IEDC Alumni klub Hrvatska okuplja diplomante IEDC-Poslovne škole Bled, s ciljem promocije dodatne poslovne edukacije te cjeloživotnog učenja među mladim menadžerima i voditeljima hrvatskih tvrtki. Na dužim IEDC programima prisustvovalo je više od 1.000 menedžera iz Hrvatske, a više od polovica završilo je Executive MBA. Hrvatski alumni klub IEDC je u 2008. godini, kako bi demonstrirao naprednu metodologiju učenja i potencijalne koristi za mlade menadžere, organizirao 1. natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva, a zbog iznimnog uspjeha i velikog interesa sudionika, ono je već postalo tradicija u Hrvatskoj. Pobjednici natjecanja u Hrvatskoj će se suočiti sa pobjedničkim ekipama iz Rumunjske, Rusije, Slovenije i Srbije na IEDC Global Case study competition koji će se održati u rujnu 2019.

Sedam vodećih hrvatskih tvrtki - JGL, IN2, Perpetuum Mobile, A1, Končar, Styria i Croatia Osiguranje sudjelovalo je u sljedećem izazovu: u 24 sata riješiti zahtjevan slučaj iz realne poslovne situacije. Nakon završnih predstavljanja je žiri, kojeg su činili Goran Augustinović, Neven Dujmović i prof. Ellert, proglasio pobjednika: ekipu IN2 koja se dokazala najtemeljitijim pristupom, uravnoteženom analizom i prijedlogom rješenja.

- Ovo je bilo stvarno šokantno, nismo očekivali pobjedu. Došli smo kao tim nešto naučit, steći nova iskustva i vidjeti kako u ovakvim situacijama reagiramo. Bilo je jako intenzivno i edukativno iskustvo - komentirali su pobjedu članovi tima IN2.

Nakon završetka natjecanja, IEDC-Poslovna škola Bled organizirala je otvoreno predavanje tzv. MBA for a day. Prof. Ellert, održao je interaktivno predavanje na temu "Lekcije uspješnih ulagača na burzi".