Aktualno
StoryEditor

Ina donirala 120 tisuća kuna za klimatizaciju klinike na Jordanovcu

06. Rujan 2017.

Uprava naftne kompanije Ine uručila je u srijedu donaciju od 120.000 kuna za klimatizaciju 15 prostorija jedinica intenzivnog i postintenzivnog liječenja i hitne ambulante Klinike za plućne bolesti na Jordanovcu, u sklopu KBC-a Zagreb.

Zahvaljujući Ininoj donaciji za vrijeme nesnosnih vrućina u protekla dva mjeseca klimatizirani su prostori u koje dolaze bolesnici s teškim respiratornim bolestima, koji teško dišu i iskašljavaju klice, izjavio je na prigodnoj svečanosti predstojnik Klinike Miroslav Samaržija, zahvalivši Upravi Ine što je ponovno "uskočila s donacijom" u izuzetno značajnom trenutku za Kliniku.

Teški respiratorni bolesnici tijekom srpnja su se žalili bolničkoj upravi na velike vrućine, a Ina je pomogla klimatizacijom tih prostora, podsjetio je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić. 

- Zamolio sam Upravu Ine da nam pomogne sredstvima kako bi  se te važne prostorije klimatizirale, a boravak pacijenata u njima bio ugodniji, i Ina je u roku 10 dana riješila problem, istaknuo je Ćorušić  pozdravivši društvenu odgovornost kompanije.

U zadnjih deset mjeseci Ina je donirala KBC-u Zagreb oko 50.000 eura, kao niti jedna druga kompanija u Hrvatskoj, naglasio je Ćorušić.

>>> Ina je, prema Fininoj analizi, najsnažnija hrvatska tvrtka

U ime donatora na svečanosti je bio predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott, koji je poručio kako je donacija Jordanovcu prva u nizu od sedam donacija koje će Ina do kraja godine uručiti bolnicama diljem Hrvatske.

- Pomaganje zajednici u kojoj djelujemo u samoj je srži Inina poslovanja, a ovo je prva od sedam donacija koje će Ina uručiti bolnicama do kraja godine, kako bismo pomogli onima kojima je najpotrebnije, rekao je Aldott.

20. travanj 2024 13:07