Aktualno
StoryEditor

INA primila europski certifikat ‘Prijatelj bicikliranja zaposlenika‘

17. Lipanj 2018.

Europska biciklistička federacija dodijelila je INA-i certifikat društveno odgovornih kompanija koje potiču svoje zaposlenike da biciklom putuju na posao.

>>>Zagrepčani kao domaćini ‘pametne destinacije’ moraju gostima servirati WiFi, bicikle

Projekt je nastao u okviru projekta Europske unije Bike2Work – biciklom na posao.

Koordinator certifikacije za Hrvatsku je Udruga Sindikat biciklista koja u ime Europske biciklističke federacije provodi standardizirani program certificiranja pod nazivom cycle-friendly organizacija.

- U današnje vrijeme je smanjenje utjecaja motoriziranog individualnog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti. Primjer certificiranja Ine, nakon Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu – prve certificirane ustanove, tvrtke Ericsson NT i agencije 404, pokazuje pozitivan pomak prema izravnom i aktivnom djelovanju u ovom području, izjavio je Jean-Michel Henry Cindro-Pyronnet, dopredsjednik udruge Sindikat biciklista.

>>>INA postala partner Hrvatskog vaterpolskog saveza

INA je sponzor nextbike sustava javnih bicikala u Vukovaru, Biciklističkog kluba Rode iz Siska i ovogodišnjeg biciklističkog maratona ‘Uvati vitar‘ na Braču. Uz to, INA će biti glavni sponzor Prvenstva Hrvatske u cestovnom biciklizmu koje će se u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza održati od 23. do 24. lipnja u Vinkovcima.

>>>S kauča do mora na dva kotača

- Kao odgovoran korporativni građanin podržavamo naše zaposlenike u nastojanju da koriste održive načine kretanja i dolaska na posao – kako zbog okoliša, tako i zbog vlastitog zdravlja. Općenito je poznato da je vožnja biciklom na posao rastući trend u svijetu, a naša kompanija se trudi pratiti sve pozitivne trendove, izjavila je prilikom uručenja certifikata direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa Ine Vladimira Senčar Perkov.

19. travanj 2024 13:22