30. ožujak 2018.

Ina: Zoltánu Áldottu produljen mandat, dividenda 55 ili 135 kuna po dionici

Uprava i Nadzorni odbor Ine predložit će skupštini isplatu 550 milijuna kuna dobiti kao dividende, što čini 55 kuna po dionici, ali su zaključili kako je moguća i isplata ukupnog zakonski raspoloživog iznosa za dividendu od 1,35 milijardi kuna ili 135,34 kune po dionici, izvijestila je Ina u srijedu.

>>>Petrov prozvao Vladu: Ruski kapital ulazi u naše najveće tvrtke, Ina će od bolida postati trokolica

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici dao suglasnost na revidirane financijske izvještaje za prošlu godinu, razmatrao i izvješće o stanju društva Ina Grupe za 2017. te nije imao primjedbi na dostavljeno izvješće. Uprava i NO usuglasili su prijedlog o isplati 550 milijuna kuna dobiti kao dividende tj. 55 kuna po dionici, kaže se u priopćenju.

"Temeljem financijske stabilnosti kompanije, zajednički je zaključak Uprave i Nadzornog odbora, kako je isplata ukupnog zakonski raspoloživog iznosa za isplatu dividende u iznosu od 1,35 milijardi kuna tj. 135,34 kuna po dionici također moguća i može biti predmet konačne odluke dioničara", ističu iz Ine.

>>>Na sastanku sindikata i Uprave Ine demantiran popis radnika koji će biti proglašeni viškom

Na sjednici u četvrtak Nadzorni je odbor ponovno imenovao Zoltána Áldotta za predsjednika Uprave Ine te za članove Uprave Niku Dalića, Gábora Horvátha, Ivana Krešića, Davora Mayera i Pétera Rataticsa, za razdoblje od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine, kaže se u priopćenju.