Aktualno
StoryEditor

Indijski gigant Infosys Ltd, prisutan i u Hrvatskoj, bilježi porast prihoda

12. Siječanj 2018.

Indijski div u segmentu informatičkih usluga Infosys Ltd izvijestio je u petak o skoku dobiti u trećem fiskalnom tromjesečju zahvaljujući aranžmanu s američkim poreznim vlastima. Indijska je tvrtka od prošle godine prisutna i u Hrvatskoj nakon što su u Karlovcu otvorili ured za inženjerske usluge u sklopu širenja poslovanja u istočnoj Europi.

Danas su izvijestili da su u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca ostvarili 38,3 posto veću dobit nego u istom razdoblju prethodne godine, od 51,29 milijardi rupija (806 milijuna dolara). Ukupni su im prihodi porasli tri posto, na 177,9 milijardi rupija. Prihodi od financijskih usluga gotovo su stagnirali i iznosili su 46,43 milijarde rupija.

>>>Lanjski prihodi Gorenja 1,307 milijardi eura, neto dobit smanjena

Kompanija je ovog tjedna potpisala sporazum s američkim poreznim vlastima na temelju kojeg će ubuduće plaćati porez po stopi nižoj za jedan postotni bod nego dosada. Zaključenje sporazuma pozitivno je utjecalo na konsolidiranu temeljnu dobit po dionici u trećem fiskalnom tromjesečju, u iznosu od oko 6,29 rupija. Temeljna je dobit po dionici iznosila 22,55 rupija, pokazuje posovno izvješće Infosysa.

Potvrdili su očekivanja prema kojima bi im godišnji prihodi trebali porasti između 5,5 i 6,5 posto.

19. travanj 2024 19:26