Aktualno
StoryEditor

Info.BIZ servis: Fina lansirala novu poslovnu tražilicu sa 770.000 poslovnih subjekata

13. Svibanj 2019.

Financijska agencija (Fina) pokrenula je novu uslugu - info.BIZ servis - poslovnu tražilicu i poslovno informacijski sustav. Kako tvrde u Fini, riječ je o najvećoj i najažurnijoj bazi poslovnih informacija, u kojoj su podaci iz više od 30 izvora za više od 770.000 poslovnih subjekata s prikazom podataka u stvarnom vremenu.

info.BIZ pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju, objašnjavaju u Fini i naglašavaju da njihov novi servis omogućuje brže, jednostavnije i sigurnije donošenje poslovnih odluka, sustavno praćenje klijenata, olakšava izradu poslovnih analiza te praćenje trendova i prepoznavanje potencijala na tržištu. Prikazuje osnovne, adresne i financijske podatke, rejting i pokazatelje poslovanja poduzetnika, financijskih institucija, neprofitnih organizacija i proračunskih korisnika za posljednjih pet godina.

NAJZNAČAJNIJI IZVORI

  • RGFI (Registar godišnjih financijskih izvješća)
  • JRR (Jedinstveni registar računa)
  • Registar koncesija
  • Upisnik založnih prava
  • Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje
  • Očevidnik nekretnina i pokretnina
  • Zagrebačka burza
  • SKDD (Središnje klirinško depozitarno društvo)

Ovisno o paketu, uz standardne pokazatelje Fina nudi i ocjenu kreditnog rejtinga prema priznatim svjetskim standardima (usklađeno s Basel III smjernicama i MSFI 9 računovodstvenim standardom) za razdoblje od 5 godina, napredne funkcionalnosti usporedbe za potrebe analiza svih vrsta poslovnih subjekata, naprednu pretragu poslovnih subjekata (broj kriterija, geo-lokator, mogućnosti spremanja pretraga) s mogućnošću izvoza adresnih i dodatno do pet financijskih podataka u excel formatu.

Moguć je pregled podataka o prodaji nekretnina i pokretnina u ovršnom postupku, uvid u informacije o postojanju i broju založnih prava, prikaz rangiranja i udjela za poduzetnike i financijske institucije, dnevno praćenje promjena – mogućnosti odabira kriterija i vrste promjena koje se prate, te vremena i načina primanja obavijesti. Tu su i agregirani podaci za poduzetnike, financijske institucije, proračune i proračunske korisnike i neprofitne organizacije, te mogućnost preuzimanja gotovih analiza financijskih rezultata poslovanja poduzetnika na razini države, po županijama, općinama/gradovima, u pdf formatu.

U ponudi su tri paketa usluga - START, EKSPERT i PREMIUM. U promotivnom razdoblju koje traje do 14. lipnja 2019. godine moguće je besplatno isprobati START paket na rok od 30 dana te ugovoriti bilo koji paket uz 50 % popusta.

17. travanj 2024 21:59