Aktualno
StoryEditor

[INFOGRAFIKA] Mali test - Treba li vašoj organizaciji robot?

04. Prosinac 2018.

Tehnologija nazvana ‘robotska automatizacija procesa‘ (engl. Robotic Process Automation – RPA), s naglaskom na ‘PA‘, odnosno procesnu automatizaciju, jedan je od modernih alata na raspolaganju tvrtkama u cilju daljnje optimizacije poslovanje glede smanjenja troškova i ubrzanja poslovnih procesa. Iako je moguće prepoznati brojne prednosti uvođenja RPA u organizacije, potrebno je ipak dublje se pozabaviti pitanjem ulaska u tu sferu digitalizacije poslovanja.

Prije ulaska u projekt automatizacije, osigurajte da svi dionici podložni ishodima takvog projekta razumiju ranije navedene korake, odnosno odgovore na pitanja: što, zašto i kako. Ovim člankom tek smo površno zagrebli u temu digitalne transformacije poslovanja putem RPA. Projekt ima još nekoliko dodatnih slojeve pripreme i provedbe, a robotizacija uredskih procesa može imati dalekosežne implikacije kako na poslovanje poduzeća tako i daleko šire, na cjelokupno tržište rada.

Postoje još brojni čimbenici koje se mogu adresirati na ovu temu, stoga čitatelji zainteresirani za dodatnu razinu detalja (bilo o implementacijskim koracima bilo o mogućim krajnjim učincima takvog projekta) mogu se direktno obratiti tvrtki Deloitte savjetodavne usluge.

U nastavku donosimo mali test od pet koraka pri razvoju strategije automatizacije.

Autor: Gordan Kožulj

Je li RPA rješenje za vašu organizaciju

24. travanj 2024 12:32