Aktualno
StoryEditor

Inicijativa ‘67 je previše‘ prikupiila više od 600.000 potpisa

12. Svibanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=wZZAPA8RJHg

Sindikalna inicijativa "67 je previše" priupila je više od 600.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma kako bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina. Organizatori očekuju održavanje referenduma početkom rujna.

Potpisi stižu i dalje, a stizat će i u narednim danima cijeli tjedan, navodi Mirela Bojić, nacionalna koordinatorica inicijative.

- Umirovljenici, stari ljudi sa drhtavim rukama su potpisivali na naše potpisne knjižice. Dakle, i mladi i stari i oni srednjih godina su shvatili koliko je ovo važno za sve nas, koliko je ovo važno za cijelu našu državu i za budućnost svih nas. Želimo da ovo bude primjer da hrvatski građani mogu napraviti nešto, da mogu napraviti promjenu, da mogu dići svoj glas, da ga mogu pokazati - rekla je Bojić, nakon čega je simbolički u zrak pustila balon s brojem 67 i pojela Bronhi bombon.

Inicijativa, koje je potpise prikupljala od 27. travnja, sada će se s ih pregledati i s njima se zaputiti u Sabor. Za raspisivanje referenduma potrebno je najmanje 373.568 važećih potpisa.

- Potpisi su dokaz da građani ovakvu mirovinsku reforme ne žele. Ni jedna Vlada, pa ni hrvatska Vlada, ne smije ovo ignorirati - poručila je Bojić.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel rekao je da bi početak rujna bilo optimalno vrijeme za održavanje referenduma, iako navodi da očekuje opstrukcije.

25. travanj 2024 06:34