Aktualno
StoryEditor

InnoEnergy investira do pet milijuna eura u inovacije iz održive energije i poziva tvrtke na prijavu

13. Rujan 2018.

Do 4. listopada 2018. inovatori iz područja cleantecha i održive energije koji traže investicije mogu prijaviti projekte te priskrbiti investiciju u visini do pet milijuna eura. Poziv inovatorima uputio je investicijski fond EIT InnoEnergy, najveći europski pokretač inovacija na području održive energije, podržan od Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Investicijski ciklus usmjeren je na male i srednje tvrtke s tehnološkim rješenjima koje će transformirati budućnost energije u Europi.

-Naša je misija ubrzati tranziciju čiste energije u Europi. Stoga prepoznajemo prilike i investiramo, surađujemo s najkvalitetnijim i najperspektivnijim inovatorima u energetskom sektoru kako bismo im pomogli da rastu, uštedjeli njihovo vrijeme, skratili vrijeme probijanja na tržište i u konačnici komercijalizirali njihovu tehnologiju - izjavio je Jakub Miler, izvršni direktor EIT InnoEnergy za središnju Europu.

>>>‘Dobra energija’ na Visu: Energija može generirati dobru ekonomiju i lokalni razvoj

Od pokretanja investicijskog ciklusa u 2011., EIT InnoEnergy uložio je 190 milijuna eura diljem Europe u projekte iz osam tehnoloških područja što je rezultiralo s tri milijarde eura planirane prodaje. Osim financiranja, EIT InnoEnergy prijaviteljima nudi inovacijsku platformu za suradnju i pristup ekosustavu energetskih inovacija s više od 385 partnera unutar industrije s različitim energetski održivim rješenjima. Predstavnik InnoEnergyja u Hrvatskoj je Invento Capital Partners.

Više informacija i upute kako se prijaviti nalaze se ovdje.

04. svibanj 2024 22:51