Aktualno
StoryEditor

‘Inovacija - snaga promjene‘: Održan SAP Forumu Zagreb 2017

06. Lipanj 2017.

U organizaciji tvrtke SAP, danas je u Kaptol Boutique Cinema, održana konferencija SAP Forum Zagreb 2017, koja već tradicionalno okuplja vodeće ICT i poslovne stručnjake. Ovogodišnje izdanje SAP Foruma privuklo je više od 600 domaćih i međunarodnih stručnjaka koji su sudjelovanjem na predavanjima, okruglom stolu te diskusijama prezentirali važnosti digitalizacije i inovacije u suvremenom poslovanju te pružili uvid u načine kako digitalna ekonomija utječe na gospodarstvo. Okupljeni su također imali priliku saznati više o implementiranim projektima tvrtke SAP, u zemlji i inozemstvu, kao i onima njezinih partnera.

Forum je uz pozdravni govor pod nazivom „Inovacija – snaga promjene“ otvorila Sonja Popović, direktorica SAP-a za Hrvatsku, te je ovom prilikom istaknula važnost inovacije kao pokretačke snage koja vodi tvrtke u digitalnom gospodarstvu: „Prošlo je i doba uniformiranog softvera. Danas je potrebno stalno inovirati, a te inovacije moraju se odmah realizirati u stvarnom svijetu.

Današnji softver je jedinstven, inteligentan, brz i oblikovan tako da ostvaruje najbolji mogući doživljaj kod korisnika.“

[caption id="attachment_277408" align="alignright" width="263"] Gary Whitehill[/caption]

Stefan Hoechbauer, predsjednik regije MEE tvrtke SAP SE započeo je seriju predavanja izlaganjem o trendovima i uspješnim primjerima kompanija koje su se digitalno transformirale, a jednaku pažnju sudionika privuklo je i predavanje Garya Whitehilla, futurista 21. stoljeća koji vjeruje kako nestabilna vremena stvaraju nevjerojatne prilike, a na SAP Forumu pričao je o liderstvu u 21. stoljeću koje zahtjeva nove načine razmišljanja, djelovanja i življenja.

Sudionici SAP Foruma imali su priliku poslušati čak dvije zanimljive diskusije, pa se tako na okruglom stolu pod nazivom „Digital business“, u kojem su sudjelovali Mladen Pejković iz Atlantic grupa, Mladen Fogec iz tvrtke Siemens, Dejan Donev iz Erste banke; Hrvoje Balen iz HUP-a te Rumyana Trencheva,  direktorica regije SEE tvrtke SAP, raspravljalo o utjecaju digitalne ekonomije te da li će donijeti pozitivne ili negativne promjene. Na diskusiji pod nazivom "Sonjin kutak: Male tajne velikih uspjeha" moglo se čuti o o važnosti novih poslovnih aplikacija, kako se mijenja ponašanje potrošača kao i o promjeni načina na koje tvrtke komuniciraju prema tržištu.

[caption id="attachment_277407" align="aligncenter" width="740"] Stefan Hoechbauer[/caption]

U sklopu SAP Foruma 2017 održana je i 16. jubilarna dodjela nagrada „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“. Tako je nagradu za najbolji novinarski uradak primio Dragan Petric, u čije ruke je otišla i nagrada za najbolji urednički uradak. Gospođa Đurđica Težak predala je vrijednu nagradu Hrvatskog novinarskog društva za ICT novinara godine novinarki Jasmini Kolak.

Nagrada „SAP ICT Journalist Prize Božo Težak“ dobila je naziv prema cijenjenom kemičaru i informatičaru koji je bio pionir informacijskog društva u Hrvatskoj. Njegova poveznica s novinarskim radom iz područja ICT-a je pokretanje brojnih časopisa. Svojim pedesetogodišnjim radom dao je izniman doprinos našoj i svjetskoj znanosti.

26. travanj 2024 22:47