Aktualno
StoryEditor

Inovacijama okusa i ambalaže Kraš Grupa povećala neto dobit za 27 posto

27. Srpanj 2017.

Kraš Grupa je u prvom ovogodišnjem polugodištu ostvarila dobit prije oporezivanja od 8,5 milijuna kuna, što je rast od 15,4 posto prema istom razdoblju lani, dok neto dobit iznosi 6,7 milijuna kuna i viša je 27,2 posto, podaci su iz financijskog izvješća te grupe.

Grupa je u prvih šesti mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode u iznosu od 450 milijuna kuna, što je za 1,8 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u četvrtak objavljeno izvješće.

>>>Gilja zatvoren zbog prijetnji glavnom uredniku Nacionala, zastrašivanja prokuristice Kraša

U ukupnim prihodima, prihodi od prodaje iznosili su 444,5 milijuna kuna, pri čemu su prihodi od prodaje na domaćem tržištu ostvareni u iznosu 240,5 milijuna kuna, a na inozemnom tržištu od 204 milijuna kuna. Ukupni konsolidirani rashodi u navedenom razdoblju bili su 441,4 milijuna kuna i manji su za 2,2 posto.

EBITDA iznosi 41,4 milijun kuna, dok je EBITDA marža bila 9,2 posto.

Iz Kraša navode kako je u prvom polugodištu obujam količinske prodaje na razini ostvarenja iz istog razdoblja lani, s naglaskom na izvoz u SAD, Australiju, zapadnu Europu, BiH i Makedoniju.

Ostvarenim rezultatima poslovanja značajan doprinos dale su investicijske aktivnosti usmjerene na inovaciju i modernizaciju pakiranja, kao i razvoj novih proizvoda i okusa, s naglaskom na brendove Domaćica, Dorina, Kiki i Frondi, navodi se u izvješću Kraša.

24. travanj 2024 10:04