Aktualno
StoryEditor

iNovine: BAT-ov lanac trgovina otvorio vrata svim brendovima cigareta

15. Travanj 2018.

Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, iNovine nedavno je ipak kapitulirao zbog izmijenjenih uvjeta na tržištu i odlučio distribuirati sve duhanske brendove na svojim prodajnim mjestima. iNovine u vlasništvu su BAT-a, isto kao i TDR, kojem je na čelu Antal Bekefi. Nekoliko članova Uprave TDR-a ujedno je i u upravljačkim strukturama iNovina.

>>> BAT: Novi direktor Adria regije najavio nova radna mjesta, udio izvoza od preko 90 posto

Tim je potezom definitivno prekinut dugotrajni i prešutni monopol TDR-a na prodaju cigareta u većim maloprodajnim lancima, koji je iritirao potrošače, ali i dobar dio prodavača. Što je točno dovelo do te promjene raspoloženja nije jasno, ali je odluka iNovina bila neizbježna nakon što je Tisak nedavno počeo prodavati sve duhanske brendove.

Za pretpostaviti je da su događaji u Agrokoru upareni s prelaskom TDR-a u ruke nekadašnjeg ljutog neprijatelja BAT-a kombinirano utjecali na, za potrošače, vrlo dobrodošlu promjenu. Sretni će sasvim sigurno biti i u jednom od najvećih proizvođača cigareta na svijetu, Japan Tobacco Internationalu, koji vodi bitku za prodaju svojih brendova već godinama i čije se strpljenje na kraju isplatilo.

>>> Investicijski optimizam: Hrvatska nije preko noći postala ulagački eldorado

Nakon što su se Konzumove trgovine otvorile različitim brendovima, praksa koja je postojala i kod nekih stranih maloprodajnih lanaca, isto je nedugo zatim učinio i Tisak, pa su tako iNovine među posljednjim velikim lancima u Hrvatskoj koji su odustali od ograničavanja izbora duhanskih proizvoda.

17. travanj 2024 15:46