Korona i biznis
03. rujan 2017.

Instagramom hara opasno ‘predoziravanje šljokicama‘

Više je više, glasi novo pravilo kada je u pitanju nanošenje šljokica na lice. Novi trend u šminkanju, koji se poput požara širi Instagramom, podrazumijeva šminkanje šljokicama po cijelom licu, pa i po jeziku. Stručnjaci, međutim, upozoravaju da na jezik nije pametno stavljati šminku jer bi se mogli otrovati.

"Malo sjajila" preraslo je u totalno umakanje lica, tijela pa čak i jezika u šljokice.

Prva je izazvala šljokičastog vraga Instagram šminkerica Katie Butt, koja je postala video u kojem pokazuje kako na cijelo lice nanosi šljokice.

https://www.instagram.com/p/BMzYh8mgngi/?taken-by=katieelizabethbutt

Korak dalje ludilo sa šljokicama pomaknula je Jacinta Vuković, koja je jezik umočila u sjajilo.

https://www.instagram.com/p/BX0HG6BgRFS/

Sjajni jezik Jocinte Vuković iz Australije brzo se dopao stotinama njezinih sljedbenika na Instagramu pa se zaraza šljokicama preselila s obrva i u usnu šupljinu.

https://www.instagram.com/p/BYTCG4lAf-R/?taken-by=jacintavukovic

Dakako da je novi trend šminkanja jezika opasan, upozoravaju stručnjaci, zabrinuti jer šljokice na jeziku djeluju abrazivno, nadražuju tkiva usne šupljine i odličan su prijenosnik različitih bakterija. To, međutim, šljokicama zaražene šminkerice ne sprječava da hrabro kroče gdje još niti jedna žena nije prije. U šljokičaste poljupce. No, lako je moguće da taj trend zarazi i Instagram muškarce.

https://www.instagram.com/p/BJcU1FujI0j/?taken-by=jacintavukovic