Aktualno
StoryEditor

Institut IGH dobio novog predsjednika uprave

06. Prosinac 2017.

Ivan Paladina završio je izuzetno zahtjevnu dionicu u Institutu IGH i od 1. siječnja 2018. posvetit će se projektu Kupari, dok će novi predsjednik uprave IGH biti Oliver Kumrić.

Pod dosadašnjom upravom Institut IGH uspješno je preokrenuo donedavno negativne trendove – pa je tako od negativnog rezultata u 2015. godini dosegao očekivanih 30 milijuna kuna operativne dobiti u 2017. godini. Značajno je povećan izvoz i otvorena su nova tržišta pa je tako iz pozicije gdje izvoz nije činio niti 5 posto prihoda, danas Institut IGH došao do toga da gotovo 40 posto prihoda ostvaruje na stranim tržištima.

- Sretan sam što danas možemo govoriti o rezultatima kojima se Institut IGH prije nekoliko godina mogao samo nadati i što se tvrtka nalazi u situaciji u kojoj može ozbiljno razmišljati o međunarodnoj ekspanziji. Ovim putem volio bih se zahvaliti svim inženjerima i ostalim zaposlenicima jer ovi rezultati su prije svega njihovi rezultati i upravo su oni osnovna vrijednost koju IGH ima. Također, htio bih se zahvaliti menadžment timu koji je prihvatio novi tržišni način razmišljanja i zagrizao za projekte koje smo dobili u Hrvatskoj i vani. Posebno se želim zahvaliti nadzornom odboru i g. Gljadelkinu na povjerenju. Odabrati nekoga tko ima 31 godinu da bude predsjednik uprave bio je itekako hrabar potez, nadam se da je moj rad opravdao njihovo povjerenje – poručio je Ivan Paladina.

>>>Institut IGH ugovorio poslove vrijedne više od 15 milijuna kuna

Paladina, koji je suvlasnik i direktor Avenue ulaganja, u narednom razdoblju posvetit će se projektu Kupari koji upravo ulazi u intenzivniju fazu. Za taj turistički kompleks na mjestu bivšeg vojnog odmarališta, nedavno je potvrđen novi, luksuzniji koncept i u tijeku su pregovori s novim hotelskim operaterom.

Novi predsjednik uprave Instituta IGH, Oliver Kumrić, bit će imenovan na sljedećoj sjednici nadzornog odbora, 15. prosinca, a u Institutu IGH već gotovo tri godine obnaša funkciju člana uprave. Neposredno prije dolaska u Institut IGH, radio je kao savjetnik International Finance Corporationa za razvoj poslovanja i infrastrukturne investicije u Hrvatskoj, a prije toga godinu i pol je obavljao funkciju pomoćnika ministra pomorstva prometa i infrastrukture zaduženog za investicijske projekte, gdje je među ostalim, u ime Vlade, vodio pregovore na projektu koncesioniranja Zračne luke Zagreb.

- Nastavljamo snažno dalje smjerom koji smo zajedno zacrtali kolega Paladina i ja. Nakon što smo ostvarili financijsku stabilnost, u narednom razdoblju radit ćemo na osnaživanju stručnog kadra i poboljšanju kvalitete usluge, s krajnjim ciljem rješavanja inženjerskih zahtjeva na zadovoljstvo naših klijenata. IGH će ponovo postati centar izvrsnosti. – poručio je Oliver Kumrić.

>>>Paladina: IGH pronašao novog partnera za projekt Kupari, pregovori će potrajati nekoliko kvartala

Oliver Kumrić, protekle tri godine obnaša funkciju člana Uprave Instituta IGH. Do dolaska u Institut, radio je kao savjetnik u IFC (International Finance Corporation - članica Svjetske Banke) za infrastrukturne investicije u RH, a prije toga obnašao je funkciju pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, te je bio i predsjednik nadzornog odbora HŽ Infrastrukture, te čelnik Operativnog programa EU za Promet 2007-2013.

Oliver je diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu 2004., a stupanj magistra znanosti stekao je 2011. na studiju MBA in Construction Sveučilišta u Zagrebu. Kao Fulbrightov stipendist na Berkeley University u Californiji prošao je pred-doktorski program u području rizika u razvoju kompleksnih infrastrukturnih projekata. Pored toga, na sveučilištima NYU i Stanford, pohađao je programe stručnog usavršavanja u području vođenja i razvoja investicijskih projekata, a program Infrastructure in a Market Economy odradio je na sveučilištu Harvard u SAD-u.Promjena uprave koja slijedi, logičan je slijed izlaska Instituta IGH iz razdoblja kriznog menadžmenta.

- Vjerujem da je vrijeme najvećih izazova za Institut IGH prošlo. Oliver Kumrić logičan je izbor za predsjednika uprave u narednom razdoblju – zaokružili smo jednu cjelinu i IGH sad ima više resursa i mogućnosti uložiti u kvalitetu struke. Ovom prilikom želim još jednom zahvaliti Ivanu Paladini na njegovom angažmanu do sad. On će nastaviti svoj angažman oko financijskog restrukturiranja Instituta IGH i nastaviti regulirati odnose s financijskim vjerovnicima. Vjerujem da će u projektu Kupari, kojem će sada posvetiti većinu svoje energije, uspjeti postići podjednako impresivne rezultate - rekao je Sergej Gljadelkin, većinski vlasnik Instituta IGH.

20. travanj 2024 12:29