Aktualno
StoryEditor

Integracija OTP i Splitske banke: Do kraja tjedna zaposlenici upoznaju novu Upravu

11. Listopad 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Proces spajanja Splitske banke s OTP bankom Hrvatska formalno trebalo bi biti završeno do kraja rujna iduće godine. Od 1.1. iduće godine u ponudi je i OTP osiguranje u poslovnicama banke. Dovoljno je to vremena kako bi se integrirali svi procesi dvaju banaka, koje će ovim spajanjem obuhvatiti između 10 i 12 posto ukupnog tržišta i preko pola milijuna aktivnih klijenata.

>>> OTP preuzima Splitsku banku

-Tko su ljudi koji će voditi buduću banku, menadžeri će biti upoznati već ovaj petak. Riječ je o ljudima iz OTP-a i Splitske banke. Spajanje dvaju banaka formalno mora biti okončano do kraja 9 mjeseca iduće godine, čime ćemo postati četvrta po snazi banka u Hrvatskoj, rekao je Balázs Békeffy, predsjednik Nadzornog odbora OTP Osiguranja i predsjednik Uprave OTP banke.

O tome hoće li biti gašenja poslovnica ili otvaranja novih, otpuštanja ili zapošljavanja, Békeffy kaže kako u ovom trenutku ne može govoriti, ali upitan kako će se na spajanje i poslovanje banke odraziti situacija u Agrokoru, u čijem revizorskom izvješću se spominje i kredit Splitske banke koji nije knjižen, odgovara:

- Ne znam zašto ga nisu uknjižili, a iznos koji je naveden ne mogu komentirati. Što se nas tiče, svi krediti su uredno knjiženi. Bez obzira na situaciju u Agrokoru i ove godine nastavljamo poslovati uobičajenim tempom te očekujemo pozitivne rezultate poslovanja, rekao je novinarima Békeffy.

>>> OTP banka širi poslovanje u Srbiji

Inače,  početkom kolovoza 2017. godine Splitska banka, članica OTP grupe, postala je stopostotni vlasnik tvrtke koja mijenja svoj naziv u OTP Osiguranje. Prošlu 2016. godinu OTP Osiguranje zaključilo je s 42 milijuna kuna ukupne premije i dobiti nakon poreza u iznosu od 4.8 milijuna kuna. Građanstvo i dalje čini najveći udio u portfelju osiguranja, a to je smjer koji predsjednik uprave OTP Osiguranja, Mladen Gavrančić, namjerava zadržati.

-Cilj nam je pristupiti klijentima na razini na kojoj mogu platiti policu osiguranja obitelji u slučaju smrti. Generalno, ukloniti ekonomsku barijeru i učiniti životno osiguranje svima dostupno, rekao je Gavrančić koji ne skriva profesionalno zadovoljstvo zbog integracija dvaju banaka.

-Integracijem Splitske u OTP mi dobivamo veliki broj novih klijenata. Osim toga, cilj nam je rasti na novoj količini prodaje iz OTP banke, dodatno razviti proizvode kroz pristup lokalnim investicijskim fondovima, što otvara mogućnosti investiranja, naveo je Gavrančić samo neke od izazova potaknutih spajanjem dvaju banaka.

25. travanj 2024 09:51