Aktualno
StoryEditor

Intenzivno učenje programiranja: U Rijeci kreće besplatni program BootcampIT

01. Ožujak 2017.

Step Ri znanstveno- tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je, uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb, krenuo u realizaciju programa besplatnog tromjesečnog intenzivnog osposobljavanja programera.

Prijave na program trajale su od 15. prosinca 2016. do 15. siječnja 2017. i tijekom tog perioda na program se prijavilo 160 osoba iz cijele Hrvatske. Prijaviti su se mogle sve nezaposlene osobe do 29 godina starosti s osnovnim informatičkim znanjem te dobrim poznavanjem engleskog jezika.

- Veliki broj pristiglih prijava i zanimanje poduzeća za uključivanje u BootcampIT ukazuju na važnost inicijative za cijelu zajednicu. Nadamo se da će svi sudionici uspješno savladati program te da će se većina njih i zaposliti kod IT poduzeća u regiji i šire, naglasio je Boris Golob, direktor Step Ri-a.

Nakon provedenog selekcijskog postupka, odabrano je 20 kandidata, koji počinju s radom 6. ožujka 2017. i koji će, u razdoblju od ožujka do lipnja, uz pratnju iskusnih predavača i mentora, naučiti programsku logiku i pojedine programske jezike, raditi na konkretnim projektnim zadacima te savladati osnovne poduzetničke vještine.

Na završnom Demo danu polaznici BootcampIT-a će svoje projekte predstaviti predstavnicima hrvatskih IT tvrtki – zainteresiranim poslodavcima koji traže programere.

IT poduzeća koja su prepoznala važnost ovog projekta su: Alarm Automatika, Apis IT, Croz, Exevio, GDi Gisdata, Infosit, IN2 , IN Cubis ,Kompare online, Logit internet usluge, Rimac Automobili te Ris.

 

19. travanj 2024 06:12