Aktualno
StoryEditor

Interaktivna karta lokacija ELEN punionica

08. Veljača 2017.

Kako bi kupcima i svim vlasnicima električnih vozila olakšali pronalaženje ELEN-ovih punionica za električna vozila, na adresi elen.hep.hr. dostupna je interaktivna karta  s lokacijama punionica.

Intenzivan rad na uspostavi nacionalne infrastrukture punionica HEP-ovog branda ELEN se nastavlja te će se interaktivna karta kontinuirano ažurirati, sukladno stvarnom stanju i dinamici puštanja u pogon novih punionica.

Razvojni projekt HEP grupe e-Mobilnost temelji se na zamisli da se električna energija iz prvenstveno obnovljivih izvora koristi kao pogonska gorivo za električna vozila.

Cilj samog projekta je realizacija kompletne infrastrukture za punjenje električnih vozila u Republici Hrvatskoj, u skladu sa strateškim prometnim pravcima i razvojem takve infrastrukture na razini Europske unije te gradovima u Hrvatskoj.

Hrvatska elektroprivreda zbog toga u idućih nekoliko godina planira izgraditi mrežu ELEN punionica na području cijele Hrvatske te uspostaviti centralizirani sustav njihovog daljinskog upravljanja i nadzora. Kako bi upotpunio mrežu ELEN punionica u gradovima, HEP planira uspostaviti i mrežu punionica duž najvažnijih hrvatskih prometnica sufinanciranjem iz fondova Europske unije te vlastitim sredstvima. Cilj je u sljedećih godinu dana udvostručiti postojeći broj javnih ELEN punionica (na više od 50).

27. travanj 2024 03:46