Aktualno
StoryEditor

Interes Kineza za Hrvatsku ‘uzima maha‘; touroperatori najavljuju rast dolazaka

23. Listopad 2017.

Predstavnici vodećih kineskih touroperatora koji su ovih dana boravili u Hrvatskoj najavljuju porast dolazaka kineskih turista u Hrvatsku, izvijestili su u ponedjeljak iz agencije Atlas.

- Kineskih turista u Hrvatskoj svake je godine sve više, a u prvih osam mjeseci ove godine došlo ih je kao cijele prošle. Svjetski su putnici broj jedan, po putovanju prosječno troše oko 750 eura, a glavni motiv dolaska im je razgledavanje prirodnih fenomena i kulturnih znamenitosti, ističu iz Atlasa koji je organizirao boravak kineskih partnera uz potporu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i turističkih zajednica Zagreba, Istre i Splita.

>>>H.U.P. upozorava: Velike tvrtke mogle bi proglasiti predstečaj i tražiti otpis dugova prema OPG-ovima

Kineski touroperatori ocijenili su da izravni letovi iz Zagreba za Dubai otvaraju nove prilike za rast s kineskog tržišta, pri čemu je bitna cjelogodišnja linija Emiratesa na toj ruti.

- Time su, primjerice, putovanja iz Šangaja i Pekinga dostupna uz samo jedno zaustavljanje u Dubaiju, što su mnogi koristili već ove godine, pa ne čudi da je porast dolazak kineskih turista u Hrvatsku ove godine oko 50 posto u odnosu na lani, kažu iz Atlasa.

Predstavnici kineskih turoperatora obišli su turističke atrakcije Zagreba, Plitvica, Istre i Splita.

Dogovoreni su prvi poslovi, pa se tako prva grupa iz Kine, kao rezultat ovog putovanja, očekuje u prosincu, otkrivaju iz Atlasa.

>>>Bjelovarski osnovnoškolci prikupili 57 tisuća kuna za potrebite sugrađane

Kineske touroperatore primio je i ministar turizma Gari Cappelli, kojemu su kazali da u Kini vlada veliki interes za posjete Hrvatskoj te da Hrvatsku u Kini treba još intenzivnije promovirati.

Cappelli je tom prigodom kazao kako se nada skorašnjem otvaranju predstavništva HTZ-a u Pekingu.

Hrvatsku je do 20. listopada ove godine posjetilo više od 143 tisuće kineskih turista, koji su ostvarili 213,3 tisuće noćenja, što je 57 posto dolazaka i 49 posto noćenja više nego prošle godine. Među destinacijama u Hrvatskoj Kinezi najviše vole Zagreb, Dubrovnik, Split i Nacionalni park Plitvička jezera.

28. travanj 2024 01:05