Aktualno
StoryEditor

iPhoneova Siri dolazi na Dane komunikacija

14. Ožujak 2018.

Ime Susan Bennet nije globalno poznato, ali zato njezin glas, ili kako bi ona rekla alter ego Siri – jest. Glas Susan Bennet poznajemo kao Siri koja se svijetu obraća iz aplikacije iPhonea, a ove godine slušat ćemo ju i na Danima komunikacija uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

- Iznimno mi je drago što imamo priliku u Hrvatsku dovesti predavačicu svjetskog glasa. Osim što će njeno predavanje dodatno obogatiti ovaj festival koji dokazano utječe na način na koji percipiramo proizvode i usluge u svim sektorima, pa tako i u turizmu, siguran sam da će njezin boravak u Hrvatskoj biti izvrsna prilika za dodatnu promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

>>>Dani komunikacija ugostit će marketinšku ikonu Susan Credle

Appleova Siri, inteligentni je osobni asistent, jedna od prvih aplikacija koje funkcioniraju po principu umjetne inteligencije koja postaje sve prisutnija u društvu pa tako i u marketinškoj industriji.

[caption id="attachment_328483" align="aligncenter" width="670"] Susan Bennett/Siri[/caption]

Direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon izjavila je:

- Ove godine dovodimo velika imena s velikim idejama. Siri tj. Susan Bennett, s nama će podijeliti kako je postala jedan od najpopularnijih glasova na svijetu. Njezin ponekad odrješit i provokativan glas svima je poznat, a milijuni ljudi svakodnevno ju traže za savjet. Ona je još jedan u nizu predavača koje dovodimo na Dane komunikacija kojima želimo inspirirati posjetitelje festivala. Sudeći prema dosadašnjim prijavama ponovno ćemo oboriti rekorde, jer već u ovom trenutku imamo više prijava nego što smo prošle, rekordne godine sveukupno imali posjetitelja.

>>>Na Dane komunikacija dolazi nagrađivani multimedijski umjetnik koji ‘crta pogledom’

Na predavanju „Accidentally Famous“u Rovinju, Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala megapopularna Siri. Otkrit će nam par nepoznatih detalja o Appleovoj aplikaciji Siri i VoiceOver poslovanju te će iz osobnog iskustva govoriti koliko je to utjecalo na njezin život i budućnost.

Uz Siri, Susan smo mogli čuti i u uspješnim filmovima poput Mission Impossible 4 ili animiranog filma The Lego Batman Movie, a ujedno je radila kao Voice Artist na brojnim kampanjama.

20. travanj 2024 04:30