Aktualno
StoryEditor

Irska tvrtka došla u Hrvatsku u potrazi za radnicima

11. Rujan 2018.

Svi oni koji razmišljaju krenuti trbuhom za kruhom u Irsku, priliku za pronalazak posla dobit će već sutra i preksutra. I to u Rijeci.

Predstavnici irske tvrtke Musgrave već nekoliko tjedana borave u Hrvatskoj u potrazi za radnom snagom, odnosno s ciljem zapošljavanja kadra sa skladišnim i logističkim iskustvom u najvećoj logističkoj i distribucijskoj tvrtki u Irskoj, a posljednja stanica im je, nakon što su prošli Slavoniju i Dalmaciju, upravo Rijeka, piše Novi list.

Inače, Musgrave je vodeća tvrtka u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj.

>>>Industrijska proizvodnja: Irska na vrhu, drugo mjesto Danskoj, a treće Hrvatskoj

– U potrazi smo za radnicima u skladištu koji bi se pridružili našem timu u provinciji Leinster i Munster (Dublin & Kildare & Cork) u distribucijskim centrima u Irskoj. Odaziv je jako velik, a tvrtka je vrlo stabilna. Tražimo radnike za dugotrajan,  stalni, stabilan radni odnos koji će izravno s poslodavcem potpisati ugovore o radu – kaže Marko Hrebak iz menadžmenta Musgravea i dodaje da bi bili zadovoljni da zasad mogu zaposliti 20-30 ljudi iz Rijeke.

– Ova tvrtka koja ima 350.000 radnika, već zapošljava 300 djelatnika iz Hrvatske, što u skladištima, što u supermarketima, i svi koji su zainteresirani za rad u ovoj tvrtki, ali iz nekog razloga ne žele početi raditi odmah, mogu ostaviti svoj životopis i napraviti intervju da uđu u našu bazu podataka, pa kad požele, javit će nam se za posao, kaže Hrebak.

>>>Šonjina analiza velikog vala iseljavanja: 50 tisuća Hrvata nikad se više neće vratiti

– Nije da sad nama treba toliko i toliko ljudi. Radimo prvenstveno bazu podataka, a najbolje kandidate koji su spremni odmah raditi, odmah ćemo i zaposliti. Dajemo priliku ljudima koji su se već odlučili za rad u Irskoj da ne lutaju, nego da imaju siguran posao u startu. Tvrtka će im pomoći oko dobivanja irskog OIB-a, oko pronalaska stana, otvaranja bankovnog računa i slično, a plaće se dobivaju svaki tjedan, naglašava Hrebak.

Dostupni su ugovori za dnevnu i noćnu smjenu skladištara, dnevna smjena je 11.95, a noćna 13.02 eura po satu, a dostupni su i bonusi  do 86 eura tjedno.

– Velika je mogućnost napredovanja, ali to je vezano uz razinu poznavanja engleskog, naobrazbu i puno drugih stvari. Uglavnom radnici počnu u skladištu, a napredovanje je individualno, jako često i puno je prilika za napredovanje, a time i za veću plaću, kaže Hrebak.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

18. travanj 2024 02:20