02. svibanj 2018.

‘Ispleli mrežu‘ i oštetili kutinsku tvrtku za preko 660 tisuća kuna

Kako bi ostvarili nepripadajuću korist, odgovorne osobe iz tri tvrtke s kutinskog područja umrežile su se u zloporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja službene ili poslovne isprave čime su, po policijskim sumnjama, jednu kutinsku tvrtku oštetili za više od 660.000 kuna.

Sisačko-moslavačka policija izvijestila je da je provedeno kriminalističko istraživanje nad ukupno osam osoba te da su protiv osumnjičenih podnesene kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

>>>Hakeru iz Zaprešića određen istražni zatvor

Policija sumnja da je 58-godišnjakinja od početka kolovoza 2013. pa do početka listopada 2017. kao direktorica tvrtke sa sjedištem u Kutini koja je bila ovlaštena nalagati plaćanje računa, na traženje i u dogovoru s 41-godišnjom zaposlenicom tvrtke i 41-godišnjim rukovoditeljem druge tvrtke te uz pomoć 58-godišnje zaposlenice oštećene tvrtke, ovjerila i platila račune treće tvrtke koje je ovjerila 48-godišnja djelatnica znajući da računi nisu vjerodostojni.

>>>Poduzetnik iz Novog Vinodolskog osumnjičen za prijevaru zbog 400 tisuća kuna

Daljnjim je istraživanjem utvrđeno kako je osumnjičena 41-godišnjakinja od rujna do studenoga 2013. godine, na poticaj 41-godišnjaka, s računa oštećene kutinske tvrtke dogovorila plaćanje izrađene ograde na obiteljskoj kući. Također je utvrđeno da je od početka siječnja 2010. do kraja prosinca 2016. osumnjičena 58-godišnjakinja kao direktorica oštećene tvrtke, odobravala neistinito popunjavanje putnih naloga za korištenje privatnih vozila u službene svrhe za fiktivna putovanja, kako bi sebi te osumnjičenoj 41-godišnjakinji, 58-godišnjakinji, 55-godišnjaku, 56-godišnjaku i 60-godišnjaku, pribavila nepripadajuću imovinsku korist. Na taj su način osumnjičeni kutinsku tvrtku oštetili za ukupno 664.750 kuna.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o tvrtkama iz oblasti vodnog gospodarstva.