Aktualno
StoryEditor

Istraživanja pokazuju kako je MBA sve poželjnija titula kod poslodavaca

29. Kolovoz 2019.

Istraživanja pokazuju kako se u 2019. godini povećala potražnja za MBA titulom te da će sedam od deset tvrtki u Europi zaposliti upravo one koji je imaju

U svom radu zasigurno ste se zatekli u situaciji kada ste željeli nešto promijeniti u ‘poslovnim obrascima‘, tražili poticaje, izazove ili jednostavno inspiraciju. No, ono što vam je tada možda nedostajalo su pravi alati i vještine rješavanja problema koji bi vas pripremili za brzo i učinkovito djelovanje. Istraživanje Corporate Recruiters Survey 2019 pokazalo je kako se u 2019. godini povećala potražnja za MBA titulom te da će sedam od deset tvrtki u Europi zaposliti upravo one koji su uložili svoje napore u stjecanje te titule.

MBA program (Master of Business Administration) međunarodno je priznat oblik poslovne edukacije, a osmišljen je za razvijanje vještina potrebnih za razvoj karijere, poslovanja i upravljanja. Rezultat pohađanja programa transformacija je polaznika iz menadžera u lidera zbog stjecanja novog znanja, društvenog umrežavanja i razumijevanja poslovanja današnjice na globalnoj razini. Vrijednost MBA, međutim, nije strogo ograničena samo na poslovni svijet. MBA može koristiti i onima čije radno mjesto podrazumijeva rukovoditeljsku poziciju u javnom sektoru, privatnoj industriji i mnogim drugim područjima.

U svijetu se danas nudi više od 2500 MBA programa, a uspješnim pojedincima u našoj regiji na putu do napretka u karijeri te ostvarenju profesionalnih ciljeva pomaže COTRUGLI Business School. S ciljem stalnog razvijanja i poboljšanja kvalitete MBA programa širom svijeta, više od 20.000 zadovoljnih klijenata pridonijelo je afirmaciji te škole kao vodeće poslovne škole u regiji jugoistočne Europe. Važan čimbenik u odabiru poslovne škole je službeno priznavanje kvalitete programa, što se može potvrditi odgovarajućom akreditacijom.

Vodeća poslovna škola u regiji

COTRUGLI Business School ističe se AMBA (Association of MBAs) akreditacijom koju posjeduje samo dva posto poslovnih škola u cijelom svijetu. Polaznici COTRUGLI Business Schoola dolaze iz cijele regije, od Austrije pa sve do Rumunjske i Bugarske, što pridonosi multikulturnoj raznolikosti u programu. Iz COTRUGLI ponude programa, polaznici mogu birati između Chief Executive MBA programa (najprikladniji za članove uprava i vlasnike tvrtki), Executive MBA (najprikladniji za srednji i top menadžment te poduzetnike) i MBA programa, koji je namijenjen mlađim i talentiranim menadžerima. Prosječna dob polaznika EMBA programa je 37 godina, a polaznika MBA programa 31 godina. Jedna od glavnih karakteristika svih programa je promjena načina razmišljanja, što vole istaknuti i alumniji dodajući kako upravo to kao posljedicu ima i postizanje boljih rezultata i stvaranje kvalitetnijih navika. Vrijedi naglasiti kako zajednica alumnija broji više od 2000 pojedinaca, što je čini jednom od najvećih poslovnih mreža u jugoistočnoj Europi, a omogućava i brojne prilike za networking.

Uvjeti prijave i selekcijski proces

S ciljem osiguranja kvalitete polaznika u grupi i najboljeg networkinga, svi kandidati prolaze kroz selekcijski proces, a osnovni uvjeti za prijavu su: – minimalno pet godina (EMBA)/tri godine (MBA) relevantnog radnog iskustva – fakultetska diploma – znanje engleskog jezika.

Nakon prikupljenih potrebnih materijala za prijavu, kandidati će biti pozvani na intervju tijekom kojeg će upoznati tim COTRUGLI Business Schoola te istodobno saznati sve informacije o COTRUGLI programima. Ne propustite priliku koja vam nudi iskustveno, aktivno i praktično učenje, ali i uštedu od 2000 € prilikom upisa na COTRUGLI E/MBA programe za generaciju koja kreće u 2020. godini.

Rok za prijave je 1. listopada 2019. do ponoći. Više informacija potražite na: https://cotrugli.org/experience-e-mba/

Kako biste bili sigurni u odabir najboljeg MBA programa za sebe, prijavite se ovdje na jedan modul međunarodno akreditiranog Executive MBA programa bez plaćanja kotizacije.

Učenje od najboljih

Predavanja na COTRUGLI Business Schoolu održavaju priznati međunarodni stručnjaci i vrhunski konzultanti iz cijelog svijeta. Svaki od njih pomno je odabran kako bi se omogućio što kvalitetniji prijenos znanja te dobila prilika za učenje od najboljih. Uz predavanja i mentorstvo, istodobno rade kao konzultanti za tvrtke širom svijeta, što im daje trenutačni uvid u stanje poslovanja danas. Jedan od njih je i Anthony J. Evans, PhD, koji će u listopadu 2019. održati predavanje na događaju Experience MBA.

O predavaču Anthony J. Evans, PhD

[caption id="attachment_394111" align="alignleft" width="168"] Anthony J. Evans, PhD[/caption]

Anthony J. Evans, PhD, profesor je ekonomije na ESCP Europe Business Schoolu te predavač na COTRUGLI Business Schoolu. Specijaliziran je za podučavanje ekonomije menadžmenta na MBA i Executive MBA razini. Koristeći se kombinacijom predavanja, studija slučajeva i praktičnoga grupnog rada, u ekonomski način razmišljanja uveo je više od 2000 menadžera. Objavio je niz akademskih i poslovnih članaka te je autor knjige ‘Markets for Managers‘ (Wiley, 2014). Član je MOC Affiliate Facultyja na Institutu za strategiju i konkurentnost na Harvard Business Schoolu te Komisije monetarne politike na Institutu ekonomskih poslova. Doktorat iz ekonomije stekao je na George Mason Universityju u SAD-u.

 

Experience MBA

Rješavanje problema i donošenje odluka neophodne su vještine svakome komu strateško razmišljanje i liderstvo nisu samo riječi već alati potrebni za stvaranje kreativnih rješenja, brzo reagiranje na trendove i odlučno djelovanje. Ako želite nadograditi svoja poslovna znanja, razmijeniti iskustva s kolegama i predavačem svjetskog iskustva, ne propustite sudjelovati na modulu Problem Solving & Decision Making, koji će se održati 10. i 11. listopada u Zagrebu. Ovo je idealna prilika da ‘iskusite‘ MBA program od početne selekcije preko pripreme za modul, predavanja te ispita nakon modula. 

Izjave COTRUGLI alumnija nakon Experience E/MBA programa

– Odlučio sam se prijaviti na COTRUGLI Experience program kako bih dobio dojam o načinu odvijanja predavanja. Nakon što sam osjetio energiju na predavanjima, više nije bilo nikakve dvojbe da je Executive MBA program koji želim upisati. Odlični profesori, izazovni moduli i mnogo zanimljivih kolega s iskustvima iz različitih industrija najbolja su pozivnica. Executive MBA program ispunio je sva moja očekivanja –​ rekao je Matija Zeman, CEO, Comminus.

– Sudjelovanje na Experience E/MBA programu omogućilo mi je osjetiti atmosferu te doživjeti EMBA program. Osim izvrsnih predavača koji prenose aktualne teme, mogla sam osjetiti interakciju, razmjenu ideja i iskustva s ostalim sudionicima iz različitih industrija – istaknula je Jasminka Rojko, izvršna direktorica poslovanja s velikim poslovnim sustavima i poduzećima u stranom vlasništvu, Raiffeisenbank Austria.

– Sudjelovanje u Experience MBA programu svakako je osnažilo moju želju da upišem program što prije. Iz današnje perspektive, dvije godine nakon završetka Executive programa, uvjeren sam da je moj doprinos radu kompanije unaprijeđen upravo zahvaljujući novostečenim znanjima, novom entuzijazmu i umrežavanju. Posebno bih izdvojio raznovrstan timski rad u skupinama vrlo zanimljivih i često inspirirajućih pojedinaca, što je kod mene dodatno osnažilo sposobnost brze prilagodbe i kreativnog djelovanja, posebno važnu u uvjetima stalnog deficita raspoloživog vremena i pritiska svakodnevnih radnih i drugih obveza – napomenuo je Miroslav Božić, savjetnik Uprave, Viro Grupa.

–​ Experience E/MBA pruža vrijednu priliku iskusiti puni potencijal programa, na osnovi čega možete donijeti odluku o dvogodišnjem putovanju osobnog i profesionalnog rasta i razvoja. Executive MBA program je promijenio moj način razmišljanja te motivirao moju odvažnost i otvorenost novim idejama i poslovnim perspektivama – naglasio je Mirza Hadžić, direktor prodaje za Europu, Infobip.

25. travanj 2024 11:34