01. prosinac 2017.

IT SOFT približava cloud usluge korisnicima

Renomirana tvrtka IT SOFT je trenutno u fazi završetka provedbe projekta ‘Povećanje dostupnosti inovativnih usluga Cloud informacijskih sustava‘. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu financijskog razdoblja 2014.- 2020. godine te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Vrijednost projekta je 470.812,76 kuna, od toga je iz fondova stiglo 299.999,00 kuna.

Korisnicima brži i pouzdaniji pristup cloudu

Projekt predviđa unapređenje tehničke osnovice u mreži PoP-ova na području Zagreba. Postavljanjem nove opreme na planirane lokacije i povezivanjem tih lokacija u postojeću mrežu za prijenos podataka tvrtka IT SOFT približit će svoje cloud usluge korisnicima.

>>>IoEyes: Internet raširio kapke

Provođenjem ovog projekta pristup cloud uslugama će postati brži i pouzdaniji, a bit će i prošireno područje dostupnosti tvrtkinih usluga. Ujedno će biti ostvareni preduvjeti za izgradnju gradskog prstena koji omogućuje komunikaciju brzinom od 40 gigabita u sekundi. Tvrtka će moći razvijati nove inovativne cloud usluge koje zahtijevaju višu propusnost mreže, što do sada nije bilo moguće zbog ograničenja u mreži za prijenos podataka, te takve nove usluge nuditi postojećim i novim korisnicima.

- Drago nam je da je ovako vrijedan projekt iza nas i da smo u njegovoj završnoj fazi. Osnovni cilj bio je približavanje cloud usluga te povećanje brzine, pouzdanosti i dostupnosti korisnicima, izjavila je Silvia Cikoš, predsjednica Uprave tvrtke IT SOFT.