Aktualno
StoryEditor

Ivan Mrvoš predstavio novu pametnu klupu za bicikliste

13. Studeni 2018.

Prvo nas je iznenadio pametnom klupom, a sada je na Smart City sajmu u Barceloni predstavio novi proizvod naziva Monna Cycling Point. Riječ je o pametnoj klupi koja je namijenjena biciklistima u ruralnim područjima i sredinama bez električne energije, prenosi Telegram.

Mladić koji stoji iza pametnih klupa je Ivan Mrvoš, osnivač i direktor startupa Include iz Solina.

Nova pametna klupa za bicikliste bit će opremljena solarnim panelima preko kojih će dobivati električnu energiju potrebnu za rad, a pritom će omogućavati spajanje na Internet putem WiFi-ja i biti opremljena alatom za popravak bicikla i kompresorom za napuhivanje guma.

>>>Ivan Mrvoš: Na izvozu pametnih klupa zaradit ću više milijuna eura

Klupa je opremljena i senzorima koji prate broj bicikala koji su spojeni na nju, a sadrži i različite komponente koji mjere atmosferske uvjete poput temperature ili vlažnosti zraka.

Monna Cycling Point će kao i prva klupa koju je Mrvoš izradio imati mogućnost punjena mobitela ili pomoću USB kabla ili putem bežičnog punjača koji je integriran u samu klupu.

Mladi inovator mislio je i na električne bicikle pa će ih klupa moći puniti sa 250W snage, a putem iste utičnice moći će se puniti i uređaji poput laptopa. Osnovne funkcije klupe će se isključivo napajati putem solarne energije, dok zahtjevnije funkcije poput punjenja električnih bicikala zahtijeva napajanje iz električne mreže.

19. travanj 2024 11:38