Aktualno
StoryEditor

Ivan Todorić iznio kratku obranu, moguć njegov odlazak iz Hrvatske

23. Listopad 2017.

Ivan Todorić vratio se u Hrvatsku i u ponedjeljak prijepodne je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdila je za N1 njegova odvjetnica Jasna Novak.

Kako se doznaje, i  on je, kao i njegov brat Ante i ostali osumnjičenici koje se tereti za malverzacije u Agrokoru, porekao krivnju.

>>>Matić: Ovo je sve predstava za javnost, krupne ribe nikada neće završiti u zatvoru

Kao i ostalim članovima Uprave, na teret mu se stavlja da je sudjelovao u lažiranju financijskih izvješća, čime su prikazivani nerealni rezultati poslovanja Agrokora.

Istovremeno, očekuje se da Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu donese odluku o žalbi Državnog tužiteljstva (DORH) na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor.

>>>Plenković i Pejčinović Burić ne znaju krije li se Todorić u Švicarskoj

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić potvrdio je Hini da bi odluka trebala biti objavljena danas u popodnevnim satima.

Tužiteljstvo je u petak podnijelo žalbu na odbacivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenika u slučaju Agrokor.

Kratka obrana

Odvjetnica Ivana Todorića Jasna Novak izjavila je u ponedjeljak da je njen branjenik, osumnjičen u slučaju Agrokor, iznio kratku obranu u Državnom odvjetništvu, ali nije odgovarao na pitanja.

Mlađi sin Ivice Todorića došao je na razgovor u terminu koji su u odredili u državnom odvjetništvu, kazala je Novak ispred zgrade Županijskog suda.

"Iznio je kratku obranu i za sada nije odgovarao na pitanja, s obzirom na veličinu i opsežnost predmeta", dodala je odvjetnica, potvrdivši da je ranije bio službeno odsutan u Americi i Švicarskoj.

>>>Ekskluzivno: Županijski sud – Koja imovina je Todoriću privremeno oduzeta

"Stavljaju mu se na teret identična kaznena djela kao i svima ostalima – zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i neuredno vođenje poslovnih knjiga. Njegove planove za sada ne znam, ali supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće, praktički kroz nekoliko dana bi trebala roditi pa vjerujem da će iz tog razloga morati otići iz Hrvatske. Ali naglašavam, svakom pozivu bilo suda, državnog odvjtništva ili nekog drugog organa on će se odazvati", kazala je Novak.

>>>Raspisana tjeralica za Ivicom Todorićem

Nije htjela odgovoriti na pitanja novinara zna li Ivan gdje mu je otac Ivica koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i za njim je raspisana tjeralica nakon što mu je jedinom od 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor prošlog tjedna određen istražni zatvor.

18. travanj 2024 15:26