Aktualno
StoryEditor

Ivana Krajinović i Sanja Stojić nove izvršne direktorice u EY-u Hrvatska

03. Srpanj 2017.

Hrvatski ured konzultantsko-revizorke tvrtke EY imenovao je dvije nove izvršne direktorice, Ivanu Krajinović u Odjelu revizije i Sanju Stojić u Odjelu poreznog i računovodstvenog izvještavanja, koje na nove pozicije dolaze nakon dugogodišnjeg rada u EY-u.

Ivana Krajinović ima široko znanje i iskustvo u području revizije i drugih savjetodavnih usluga s klijentima iz raznih industrija, naročito telekomunikacija, maloprodaje i veleprodaje, nekretnina, potrošačkih i industrijskih proizvoda. Od kada se 2004. godine pridružila EY-u, vodila je brojne projekte u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini i pružala usluge velikom broju domaćih i inozemnih kompanija. Sudjelovala je u reviziji financijskih izvještaja u svrhu inicijalne javne ponude udjela (IPO).

>>> EY: 79 posto Hrvata misli da je nacija prožeta korupcijom

- Promocija u izvršnu direktoricu je veliko priznanje mom dosadašnjem radu u EY-u te me raduju novi izazovi. Uz reviziju moj će primarni fokus biti razvoj usluga financijskog i računovodstvenog savjetovanja kao i povećanje zastupljenosti usluga EY-a na domaćem tržištu, navodi Krajinović.

Sanja Stojić je razvila i uspješno vodi tim stručnjaka u EY-u Hrvatska koji pruža usluge računovodstvenog i poreznog izvještavanja te srodne usluge velikom broju domaćih i inozemnih kompanija. U bogatoj šesnaestogodišnjoj karijeri u EY-u radila je na mnogim projektima poreznog savjetovanja i povezanih usluga, uključujući savjetovanje o poreznim implikacijama međunarodno strukturiranih ulaganja, poslovnim modelima i međunarodnim transakcijama, podršci u poreznoj optimizaciji modela financiranja, transfernim cijenama, poreznim due diligence uslugama i drugim sličnim uslugama.

>>> Istraživanje EY pokazalo da nefinancijski rizici imaju odlučujuću ulogu pri odabiru investicija

- Računovodstveno i porezno izvještavanje kao relativno novija u paleti usluga koju EY u Hrvatskoj pruža svojim klijentima naišla je na vrlo pozitivan odaziv na lokalnom tržištu. Ovo imenovanje je rezultat, a ujedno i poticaj za nastavak dosadašnjeg uspješnog rada na rastu i razvoju Odjela poreznog i računovodstvenog izvještavanja, komentira Stojić.

Dok istraživanja pokazuju da su žene u manjini na upravljačkim pozicijama u kompanijama u Hrvatskoj, EY se čvrsto zalaže za postizanje potpune jednakosti spolova te su u hrvatskom uredu ponosni što čak 62 posto lokalnog menadžment tima čine upravo žene.

27. travanj 2024 20:47