Aktualno
StoryEditor

Ivica Todorić uskratio ostavku, ostao predsjednik NO Konzuma i ‘prolongirao restrukturiranje‘

05. Lipanj 2017.
Piše:
Sanja Mikolčević Petrušić

Ivica Todorić ostaje predsjednik Nadzornog odbora Konzuma jer je jedan od dioničara, predsjednik Uprave Agram Investa Ivica Krivičić, glasao protiv Todorićeva opoziva, a bez njegovog glasa  nije moguće postaviti novu Upravu.

Krivičić je iz prostorija Konzumove akademije u Sopotu oko 9.30 sati s glavne skupštine Kozuma izašao prilično zbunjen i nije imao nikakvog komentara, niti je htio objasniti svoj potez. Dometnuo je kako bi mu trebalo poslati dopis da se eventualno očituje.

>>>Agrokor pobija sporne anekse ugovora Ivice Todorića, Ante Todorića i Ivana Crnjca

No, izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak rekao je novinarima nakon Konzumove glavne skupštine kako su očekivali da će predstavnici dioničara glasati za opoziv Ivice Todorića, no, nažalost, istaknuo je, to se nije dogodilo.

- Agram grupacija ima 25 posto dionica I njezin predstavnik glasao je protiv opoziva. Novi sastanak bit će sazvan za 15 dana, saziva ga predsjednik Nadzornog odbora, a ako to ne učini u tom roku, onda ga mogu sazvati članovi – objasnio je Ramljak.

Instrukcije za glasanje

Ramljak je upozorio da se ovime restrukturiranje kompanije prolongira. Napomenuo je i da je Agram došao u posjed dionica Konzuma preko ‘famoznih repo ugovora‘.

Na pitanja je li predstavnik tog dioničara imao instrukcije za glasovanje i vuče li Ivica Todorić i dalje konce u pozadini, Ramljak je sa smiješkom slegnuo ramenima i rekao da na to novinari sami moraju odgovoriti.

- Predstavnik Agram grupacije nam je rekao da  ima takve instrukcije za glasanje i da oni nisu imali prilike predložiti svojeg člana Nadzornog odbora, što nije točno, jer su itekako imali vremena - rekao je Ramljak, dodavši da sami zaključe čije su to instrukcije.

- Mislim da vam je sve jasno. Stvari se počinju razotkrivati, tko je s kim – dodao je Ramljak.

Za razliku od Ivice Todorića, članovi Ivan Crnjac i Hrvoje Kraljević su podnijeli ostavku, a Ivica Sertić je to učinio još ranije, ali Todorić nije htio I time je onemogućio postavljanje nove Uprave Konzuma.

Na pitanje novinara je li zbog ove situacije otežano upravljanje, Ramljak je odgovorio potvrdno.

- Od mene se očekuju rezultati, a sve ovo je dodatni uteg. Ne mogu reći gdje novac curi, ali u svakom slučaju curi sigurno manje nego što se misli. S ovim kreditom ćemo sigurno pokriti sadašnje potrebe, to je zadnja tranša I to će biti finalno zaduženje prije konačne nagodbe s vjerovnicima - rekao je Ramljak.

Na pitanje koje će banke kreditirati koncern s novim kapitalom, Ramljak je rekao da "računa na sve banke". Ramljak je dodao da Konzum nastavlja svoje operativno poslovanje s likvidnošću koja je zadovoljavajuća, plaća dospjela potraživanja dobavljača, no za poboljšanje postojećeg rezultata očekivao je da će doći do promjene Uprave Konzuma.

 

03. svibanj 2024 21:43