Aktualno
StoryEditor

FOTO: Iz Kotke danas otpremljeno u izvoz pedesetitisućito ovogodišnje odijelo

07. Svibanj 2019.

Zajedno sa zaposlenicima Kotke, u utorak smo iz kruga tvornice u Krapini ispratili 50.ti ovogodišnji kamion s tisuću odijela otpremljenih u izvoz. Pedesettisućito odijelo u ovoj godini otpremljeno je u Njemačku, u kompaniju Brinkmann GmbH & Co KG koja drži marku Eduard Dressler, a upravo su odjela iz Kotke namijenjena toj marki kvalitetnih klasičnih muških odjela.

Kako bi djelovali na podizanje svijesti o značaju izvoza, Liderov Klub izvoznika i ubuduće će biti nazočan na okruglim ili obljetničkim isporukama roba koje na inozemna tržišta plasiraju članovi Kluba. Namjera nam je da motiviramo čelnike u lokalnim zajednicama da svakom ostvarenom izvoznom poslu na svom području pridaju barem jednaku pozornost kao, primjerice, brojanju noćenja i turista.

Kotka koja je utemeljena 1954. godine, muška je odjela počela proizvoditi posljednja dva desetljeća i kroz to se vrijeme pozicionirala kao izrazito kvalitetan proizvođač muške konfekcije. U tvornici koja se nalazi u centru Krapine, 500 zaposlenica i zaposlenika proizvede oko 120 tisuća odijela na godinu, od čega čak 98 posto završi u inozemstvu.

U 20 godina, iz Kotke su na ovakav put ispratili 2400 kamiona punih kvalitetnih muških odjela, a uzmemo li brojku od 120 tisuća proizvedenih odijela na godinu, dolazimo do brojke od 2,4 milijuna odijela izvezenih u posljednja dva desetljeća van granica Hrvatske.

- Ovo su zaista lijepe vijesti, ali možemo mi i bolje. Trenutno dnevno proizvedemo između 540 i 550 odijela, a plan nam je podići proizvodnju na 580 odijela dnevno. Ako to ostvarimo do kraja godine bit ćemo zadovoljni – izjavio je Ivica Cerovečki, vlasnik Kotke.

24. travanj 2024 21:23