24. prosinac 2017.

Izbjegavajući porez dva heteroseksualna Irca uplovila u bračnu luku

Osamdesettrogodišnji Matt Murphy želio je ostaviti kuću svojem njegovatelju, pedesetosmogodišnjem Michaelu O’Sullivanu, ali to je značilo i da mu ostavlja dug od 50 000 eura. Toliko bi ga naime izašao porez na nasljedstvo. Stoga su učinili neočekivano; kako bi izbjegli porezni dug dva Irca su se udala. Homoseksualni brak, koji je u Irskoj ozakonjen 2015. godine, spasio je stvar, piše The Guardian.

Murphy i O’Sullivan godinama se druže, no unatoč braku, njihova ljubav, kako kažu, nikada nije prelazila heteroseksualne okvire.

- Mattyja poznajem 30 godina, poznaju ga svi moji prijatelji, priča za Irish Mirror mladoženja O’Sullivan koji je u jednom trenutku postao beskućnik, a s obzirom na to da Murphy nekako u to vrijeme obolio od artritisa, uselio se k njemu kako bi mu neprestano bio na raspolaganju. - Naposljetku, Matty mi je rekao da si nikako ne može priuštiti da plati moj rad te da će mi se odužiti tako što će mi ostaviti kuću, prepričava O‘Sullivan koji je saznao da to ujedno znači i veliki porez. Raspitujući se kako bi to mogao zaobići, prijateljica mu je, kaže, kroz šalu rekla neka se vjenčaju.

 

- Jedne večeri Matty se okrenuo prema meni i rekao: ‘Učinit ću to, udat ću se za tebe!‘

I učinili su to. O’Sullivanu je to drugi brak, a Murphyju prvi. Nakon ceremonije O’Sullivan je izjavio: - Volim Matta i on voli mene. Kao prijatelja.