Aktualno
StoryEditor

Izlagači iz tridesetak zemalja svijeta na najvećem dosadašnjem izdanju Ambiente

04. Listopad 2018.

Jubilarno, četrdeset i peto izdanje međunarodnog salona namještaja Ambienta bit će i najveće dosad te će na sajmu od 10. do 14. listopada svoje proizvode predstaviti 332 izlagača iz trideset i dvije zemlje, najavila je u četvrtak direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Osim porasta ukupnog broja izlagača za deset posto, ove je godine zabilježen i rast od čak pedeset i jedan posto hrvatskih proizvođača namještaja, dok je sam izložbeni prostor uvećan za dvadeset posto i pokriva više od 20.000 četvornih metara, odnosno sedam paviljona Velesajma.

>>>Suvremeni dizajn na ovogodišnjoj Ambienti, od 10. do 14. listopada

Tomšić je predstavila i tematske cjeline ovogodišnje Ambiente, a to su AmbiDOM, AmbiPRO te Design Zona u sklopu koje će etablirani, ali i mladi dizajneri predstaviti nove trendove uređenja interijera i novitete u industriji namještaja.

Vjetar u leđa, dodala je, predstavlja im intezivna suradnja s Gradom Zagrebom, pokroviteljima sajma Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom gospodarstva, kao i Hrvatskom gospodarskom komorom kojima je i sufinancirala predstojeće izdanje salona. Predstojeće izdanje otvorit će premijer Andrej Plenković, zajedno s resornim ministrima i predstavnicima HGK.

>>>Uspješno završena 44. Ambienta

Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK-a za poljoprivredu i turizam, istaknuo je kako će se na Ambienti prezentirati veliki broj hrvatskih proizvođača namještaja, točnije pedeset i dva posto više nego prošle godine, koje će Komora sufinancirati sa 175.000 kuna. Iznio je i podatke prema kojima je naš drvno-prerađivački sektor povećao izvoz za dva posto.

Završna riječ pripala je zamjenici gradonačelnika Oliveri Majić koja je kazala kako Ambienta pomaže brendiranju hrvatskog drvno-prerađivačkog sektora i kako je Zagrebački velesajam jedan od simbola grada.

>>>Ambienta: Plenković poželio da se izvozi što više gotovih proizvoda, a što manje drvne sirovine

I ove će godine biti dodijeljena brojna priznanja i nagrade, među kojima su nagrada novinara za najbolji dizajn na Design Zone, Design Plus nagrada za najbolji dizajn proizvoda na Ambienti te Mobil Optimum priznanja kvalitete najviše ocijenjenih proizvoda.

Ambienta je i partner projekta magazina D/D za natječaj Grand Prix 2018 koji se odvija u dvije kategorije (najljepša kuća i najljepši apartman za najam). Finalisti natječaja bit će proglašeni 12. listopada, a za kraj vrijedi spomenuti i da će nagrade moći osvojiti i posjetitelji te da je nagradni fond najveći do sada i iznosi 195.554 kune.

19. travanj 2024 11:26