Aktualno
StoryEditor

Izrael dekriminalizira travu

05. Ožujak 2017.

Izraelska vlada u nedjelju je odobrila dekriminalizaciju korištenja marihuane u toj zemlji. Prijestupnici koje policija prvi puta ulovi da na javnom mjestu konzumiraju marihuanu platit će globu od 270 dolara, ali kaznena prijava uslijedit će tek ako ih se u istom ‘poslu‘ ulovi četiri puta, piše Haaretz.

Ministar nacionalne sigurnosti Gilad Erdan, koji je vodio reformu, kazao je da je vladino odobrenje važan korak u implementaciji nove politike čiji je naglasak na informiranju javnosti, a ne na kriminalnom gonjenju. U uvođenju te politike, tim oformljen od više raznih ministarstava predložit će izmjene zakona, regulaciju i ostale izmjene koje će biti potrebne za provedbu nove politike. Erdan će u ponedjeljak sudjelovati u raspravi o reformi dekriminalizacije trave.

>>> Očekuje se da će američka industrija marihuane u tri godine stvoriti 300 tisuća radnih mjesta

 Predsjednica posebnog odbora za droge i alkohol Knesseta Tamar Zandberg naglašava kako je to važan korak, ali ne i kraj putovanja. Dekriminalizacija marihuane šalje poruku da milijuni Izraelaca koji konzumiraju travu nisu kriminalci.

25. travanj 2024 03:24